Poznati kajakaš u čarapama jurio i uhvatio pljačkaše

- Dok sam se u sobi presvlačio, čuo sam zapomaganje "Kuku, ubiše me...Pomagajte, pomagajte." Pogledao sam kroz prozor i video kako su trojica pljačkaša okružili staricu, a potom i kako beže ka Železničkoj stanici. Onako u čarapama sam izleteo napolje i pojurio za njima - rekao je Milutin Šoć, crnogorski rekorder u vožnji kajakom

  • 8

Milutun Šoć, državni prvak u vožnji kajakom, intervenisao je kada su tri pljačkaša napala nemoćnu 80-godišnju gospođu na ulicama Podgorice.

Kako je incident na ulici ugledao kroz prozor, u čarapama je istrčao iz zgrade i pojurio za pljačkašima koji su starici oteli novčanik u kome je bilo oko 70 evra. Nakon kraće borbe je uspeo da savlada dvojicu, zatim ih je dovukao do zgrade i predao policiji.

- Sve se odigralo brzo. Taman sam se oko 10 sati ujutro vratio sa prvog treninga. Dok sam se u sobi presvlačio, čuo sam zapomaganje "Kuku, ubiše me...Pomagajte, pomagajte." Pogledao sam kroz prozor i video kako su trojica pljačkaša okružili staricu, a potom i kako beže ka Železničkoj stanici. Onako u čarapama sam izleteo napolje i pojurio za njima. Usput su mi prolaznici dovikivali kuda su pobegli, sustigao sam ih kod šina između vagona dok su bežali ka Starom Aerodromu - ispričao je sportista.

Kada su napadači shvatili da ne mogu da pobegnu, jedan od njih je napao Šoća šipkom, ali je kajakaš uspeo da ga savlada. Tada je drugi pljačkaš prišao u pomoć, ali je pomoć stigla i Šoću, jer je nepoznati mladić, slučajni prolaznik, takođe bio raspoložen da učini dobro delo za stranca, pa su delikventi lako savladani.

Kajakaš Milutin Šoć titulu državnog prvaka prvi put osvojio je 2008. godine i od tada je vlasnik crnogorskog rekorda u vožnji kajakom.

(Telegraf.rs / Izvor: Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA