Sledeće nedelje hapšenja za ubistvo Ćuruvije?!

Na optužnici se nalaze svi koji su umešani u ubistvo Ćuruvije, od operativaca preko onih koji su organizovali taj zločin do onih koji su ga naredili. Sva lica koja se nalaze u Srbiji su pod strogom prismotrom nadležnih državnih organa, kako bi se sprečio eventualni beg pred hapšenje naredne nedelje

  • 12

Optužnica protiv nalogodavaca, organizatora i izvršilaca ubistva novinara Slavka Ćuruvije je napisana i biće objavljena sledeće sedmice, saznaje Danas.

Kako piše ovaj liste pozivajući se na izvor iz državnog vrha Srbije, sledeće nedelje će biti izvršena i hapšenja optuženih u slučaju Ćuruvija.

Na optužnici se nalaze svi koji su umešani u ubistvo Ćuruvije, od operativaca preko onih koji su organizovali taj zločin do onih koji su ga naredili. Sva lica koja se nalaze u Srbiji su pod strogom prismotrom nadležnih državnih organa, kako bi se sprečio eventualni beg pred hapšenje naredne nedelje.

Nalog za akciju je stigao iz samog vrha državne bezbednosti, a dovršenje optužnice za ovaj slučaj - jednu od najmračnijih nerazrešenih tajni Srbije iz vremena režima Slobodana Miloševića i Mirjane Marković - postalo je moguće “nakon što se pojavio svedok koji je pokrenuo celu situaciju”.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u izjavi za Danas izrazio je nadu da će slučaj ubistva Slavka Ćuruvije, koji datira još od 11. aprila 1999. godine, konačno biti razrešen.

- Ne mogu da komentarišem nezvanična saznanja iz istrage, ali uveren sam da će ubistvo novinara Ćuruvije, u tužilačkom smislu, a nadam se kasnije i u sudskom, posle skoro 15 godina biti rešeno. U Srbiji niko nema prava da ubija ljude i napokon će postati jasno da je Srbija zemlja u kojoj zločini ne ostaju nekažnjeni - rekao je Vučić juče našem listu.

(Telegraf.rs / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA