I DALJE JE MOĆAN: Vladika Kačavenda od manastira napravio privatnu svojinu! (FOTO)

U manastir u kome boravi Kačavenda može se ući samo ako imate njegovu dozvolu (osim praznicima), što je skandalozno i nezapamćeno u SPC, jer manastir treba da služi Bogu i narodu sve vreme

  • 40
Manastir Svete Petke Pet Jezera, Vasilije Kačavenda Foto: spc.rs, eparhijazvornickotuzlanska.org

Vladika Vasilije Kačavenda, iako u penziji, uživa u staračkim danima, a od manastira "Svete Petke" na Pet jezera kod Bijeljine napravio je privatni posed.

U manastir u kome boravi Kačavenda može se ući samo ako imate njegovu dozvolu (osim praznicima), što je skandalozno i nezapamćeno u SPC, jer manastir treba da služi Bogu i narodu u svako vreme.

Tako je penzionisani vladika od ovog manastira napravio svojevrsan privatni posed i nastavlja da živi u raskoši. Manastir Pet jezera je dugo spremao upravo za ovu namenu.

Manastir obiluje bogatim nameštajem i slikama, kao što je bio slučaj i sa eparhijskim dvorcem u Bijeljini, u kome je Kačavenda stolovao.

- On je trebalo da bude smešten u manastir Šišatovac na Fruškoj Gori, međutim, odlučeno je pod pritiskom politike da on ostane u manastiru Sveta Petka, koji je sam izgradio i koji je po svom luksuzu sličan vladičanskim dvorima. Afera oko njegovih bludnih snimaka se stišala, a patrijarh Irinej, ali ni novi vladika Hrizostom nisu ga pomenuli u lošem svetlu – kaže jedan od srpskih vladika koji nije želeo da mu se otkriva identitet.

Posle selidbe iz centra Bijeljine u manastir Pet jezera, vladika je viđen kako često šeta po gradu i pazari po šoping centrima. Bio je i dobrog zdravstvenog zdravlja, sve dok se nije šlogirao upravo u manastiru Svete Petke na Pet jezera.

Kako stvari stoje, Kačavenda neće biti premešten u skromni manastir Šišatovac. I izvor blizak kontraverznom vladici uverava da Kačavenda ni pod stare dane neće osetiti teskobu skromnosti.

- On je u manastiru Svete Petke u Bijeljini i tu će ostati jer bez njega neće moći da se završe 74 crkve. Ko će dovesti investitore za to ako ne on – pitao se izvor iz ove eparhije.

Podsetimo, vladika Vasilije penzionisan je prošle godine navodno zbog bolesti, a pozadina celog slučaja je bila seks-afera vladike koja je stigla do Sinoda SPC.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hahahahahah

    17. januar 2014 | 20:44

    e moj narode glupi

  • Mici

    17. januar 2014 | 21:42

    Nije ovde problem Kacevenda nego SPC koja mu je dozvolila da se ovako bahati i stitila ga, e sad sto je on rdja od coveka to je vec njegov problem i odgovarace za svoje postupke kao i svi mi jednog dana.

  • katarina

    17. januar 2014 | 21:17

    Manastir Sv.Petke je zenski manastir, i nalazi se odmah iza ovog objekta ! Ovo na slici bi trebao da bude konak, koji je nemenski gradjen da bude dom za stara lica, a ne samo za ovog coveka! Toliko o zavetovanju na skromnost!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA