OŠTRE KAZNE: Na smrt osuđeno 30 švercera droge

Sud u Vijetnamu je, pored osuđenih na smrtnu kaznu, osudio još 59 optuženih na doživotne kazne zatvora. Suđenje je trajalo 17 dana i odvijalo se u zatvoru

  • 4

Sud u Vijetnamu danas je na smrtne kazne osudio 30 krijumčara droge, uključujući žene, u jednom od najvećih procesa za krijumčarenje droge u toj komunističkoj zemlji.

Sud je, pored 30 osuđenih na smrtnu kaznu, osudio još 59 optuženih na doživotne kazne zatvora, prenela je agencija AFP. Zbog ogromnog broja optuženih i ozbiljnosti slučaja, suđenje, koje je trajalo 17 dana, odvijalo se u zatvoru.

Istražitelji su rekli da su optuženi pripadali međunarodnim kriminalnim grupama za trgovinu heroinom i drugim narkoticima, a droga se krijumčarila iz susednog Laosa u Vijetnam i Kinu od 2006. godine. Jedan od lidera tog lanca droge još je u bekstvu.

Vijetnam ima jedan od najstrožih zakona u vezi droge, prema kome je sa smrtnom kaznom suočen svako ko poseduje više od 600 grama heroina ili više od 20 kilograma opijuma.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Т.М.

    20. januar 2014 | 13:00

    Е тако се то ради: Кратко и **битачно!

  • anti antifa

    20. januar 2014 | 14:54

    Zboh čega u Srbiji nema još uvek smrtne kazne za dilere i posedovanje droge?Zbog datuma?

  • Boki

    20. januar 2014 | 15:34

    Za dilere ne, ljudi se svacemu okrecu da bi dosli do novca u nemastini, ali za narko bosove i one koji su elita naseg drustva zahvaljujuci nelegslnoj trgovini svakako da, jer njega i kad zatvoris on ne prekida posao, moze da potkupi svakog pa i citav zatvor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA