BRAVO: Koncert za malu Sofiju, obolelu od leukemije! (FOTO)

Deset Kulturno-umetničkih društava iz Paraćina, Ražnja, Jagodine i Boljevca nastupilo je besplatno, a sav prihod ustupljen je porodici šestogodišnje devojčice

  • 2

Čak deset kulturno-umetničkih društava iz opština Paraćin, Ražanj, Jagodina i Boljevac nastupilo je besplatno na koncertu pod nazivom "Igrajmo za Sofiju", a sav prihod od prodatih ulaznica prosleđen je roditeljima ove teško bolesne devojčice.

Malena Sofija se od marta prošle godine leči od limfoblastne leukemije tako da je sva energija njene porodice, u kojoj samo otac radi, usmerena na lečenje. Sofija se više meseci lečila u beogradskoj Dečjoj klinici u Tiršovoj, dok su njeni roditelji sve to vreme živeli roditeljskoj kući da bi bili kraj nje.

Majka Sajda kaže da nisu imali teže dane u životu od momenta kad su saznali za Sofijinu bolest.

- Najpre se lečila u paraćinskoj bolnici jer je imala visoku temperaturu, pa smo svi mislili da je to neka infekcija nalik gripu. Međutim, bilo joj je sve teže. Sofija je bila sve malaksalija, iscrpljenija, odbijala je da jede, krvna slika bila joj je sve lošija… Dobili smo uput za Beograd. Tamo su nam nakon detaljnijih analiza saopštili strašnu dijagnozu - priča za Telegraf majka Sajda.

Usledio je iscrpljujući period lečenja, uključujući i hemoterapiju… Tek pred kraj prošle godine Sofija je počela da se oporavlja i puštena je na kućno lečenje. Svakih mesec dana ona mora da se javlja lekarima u Tiršovoj, da redovno prima skupu terapiju. Izlečenom može da se smatra tek ako se posle dve godine ne jave novi simptomi.

Škole i neke ustanove pritekle su finansijski u pomoć ovoj siromašnoj porodici, pa je istu ideju dobio i Zoran Radonjić, koreograf KUD-a "Sikiričko kolo" iz Sikirice.

- Devojčica je iz istog sela, pa se prosto s nametnulo da se organizujemo i pomognemo. Pozvao sam ostala društva sa kojima sarađujemo i svi su se složili da organizujemo humanitarni koncert. Osim nas iz Sikirice, došla su društva iz Vitoševca, Smilovca, Zabrege, Stubice, Jagodine, Boljevca, Gornjeg Vidova i dva iz Paraćina - navodi Radonjić.

On dodaje da je prikupljeno 36.000 dinara i da ovaj nastup neće biti poslednji. Sledeći će organizovati KUD iz sela Smilovac. Taj koncert biće održan na njihovu seosku slavu, 30. januara.

Dobrovoljni prilog za Sofiju i njenu porodicu već su sakupljali đaci i profesori Tehnološke škole. Pomogla je i opština, a proslavljeni košarkaš Ljubodrag Duci Simonović krajem prošle godine organizovao je humanitarnu tribinu.

Pred novogodišnje praznike, paraćinski Sportski centar organizovao je humanitarnu fudbalsku utakmicu i sav novac od prodatih ulaznica takođe je prosleđen maloj bolesnici preko Udruženja građana "Pokret dostojanstvenih".

(Z. R. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    20. januar 2014 | 13:46

    Konacno neka lepa vest.Dokaz da jos ima ljudi koji ne misle samo na sebe.

  • novinar u pokušaju

    20. januar 2014 | 20:32

    5 osnovnih pitanja na koja se odgovara u tekstu su? Jedno koje ste propustili je "gde". Gde je održan koncert?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA