10

UMIRU NAM SELA: Žitni potok, poslednji znaci života

Nedavno su ostali bez autobuske linije iz Prokuplja (preko Belog kamena), biblioteke, benzinske pumpe, policije, a sada im je ’’delimičnim’’ radom Doma zdravlja i hitne pomoći već ugroženo jedno od osnovih prava

Žitni potok
Foto: Panoramio/vidakovi23250

Meštani Žitnog Potoka, sela udaljenog tridesetak kilometara od Prokuplja, poslednjih godinu dana se suočavaju sa sve većim problemima.

Nedavno su ostali bez autobuske linije iz Prokuplja (preko Belog kamena), biblioteke, benzinske pumpe, policije, a sada im je ’’delimičnim’’ radom Doma zdravlja i hitne pomoći već ugroženo jedno od osnovih prava – da se stariji meštani, deca, majke, žene leče kada je to potrebno.

Naime, pre nekoliko dana ih je na vratima Doma zdravlja dočekao natpis na kome piše da ukoliko nekome treba hitna intervencija u toku noći da će morati da se obrati hitnoj službi u Prokuplju, koje je udaljeno preko 30 kilometara.

Incijative ima, potpisivanje peticije u znaku protesta na ovakvu odluku je već počelo, poziv predsedniku Opštine Prokuplje da poseti selo će biti ubrzo upućen, pozvani su lokalni mediji da isprate događaj, ali malo ko se odaziva.

Meštani su i dalje zaprepašćeni i čini se da polako i oni gube volju, jer niko još ne reaguje iz nadležnih institucija.

(Telegraf.rs / Izvor: Arsenije Ivanović / iserbia.rs)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Dom zdravlja, Policja, Prokuplje, Žitin potok
Popularni komentari
 • S
  Sreten Ranđelović

  Takvi primeri su prioriteta, a ne izgradnja Beograda na vodi. Sela izimiru. posebno na Jug i Jugo- Istok Srbije. Njive su zaraščene u korov, Kuće se raspadaju, a vlada ne zna kako da dobije smeštaj za begunce iz KiM, BiH i Hrvatske

 • g
  gorstak

  Zalosno,na stranu to sto vise od trideset godina nije ulozen ni dinar na teritoriji bivse OPSTINE Zitni potok,vec zatvaraju i ono sto su mestani sami izgradili.Cudan sistem za revitalizaciju sela :(

 • g
  gorstak

  Sramota,na stranu to sto drzava poslednjih trideset godina nije ulozila ni dinara u taj kraj,sada zatvara i ono sto su mestani sami izgradili.Ako je to plan za revitalizaciju sela MOLIMO VAS DA NAM VISE NE POMAZETE.

foto dana

video dana