ZLOČIN U ĆUŠKI: Tužilaštvo traži za Šakale 20 godina zatvora!

Tužilaštvo je tražilo po 20 godina za Toplicu Miladinovića, Ranka Romića, Milojka Nikolića, Sinišu Mišića i Dejana Bulatovića

  • 10

Pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu Tužilaštvo je tražilo kazne od 5-20 godina na suđenju članovima paravojne jedinice "Šakali".

Iznošenje završne reči tužilaštva trajalo je 4 sata, a sutra će svoje završne reči izneti odbrana.

Tužilaštvo je tražilo po 20 godina za Toplicu Miladinovića, Ranka Romića, Milojka Nikolića, Sinišu Mišića i Dejana Bulatovića.

Za Srećka Popovića i Abdulaha Sokića zatraženo je po 15 godina, Slavišu Kastratovića, Bobana Bogićevića, Radoslava Brnovića i Veljka Korićanina od 5-8 godina.

Oni su optuženi da su izvršili zločine nad više od 120 civila albanske nacionalnosti u selima Ćuška, Zahač, Pavljan i Ljubenić (opština Peć) aprila i maja 1999. godine.

U završnoj reči tužilaštva, zamenik tužioca za ratne zločine Dragoljub Stanković rekao je da je tokom sto dana suđenja dokazano da su optuženi izvršili ratni zločin protiv civilnog stanovništva kako je to opisano u optužnici.

Prilikom ubistava, silovanja, uništavanja imovine i drugih krivičnih dela optuženi su kako tvrdi tužilaštvo pokazali izuzetnu bezobzirnost i surovost.

Završne reči optuženih i njihovih branilaca počeće sutra i planirano je da traju do petka, nakon čega će Odeljenje za ratne zločine zakazati izricanje prvostepene presude.

Maksimalna kazna koja se može izreću postupcima za ratne zločine je 20 godina zatvora.

(Telegraf.rs )

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Md

    21. januar 2014 | 20:29

    20 godina????hallo za pljacku banke 15-20 cak i vise i za tolika ubistva? Bilo ko i bilo gdje bez obzira koja vjera il nacija u pitanju to treba dozivotno osudit !!!!

  • yyyyyy

    22. januar 2014 | 00:25

    Posto ste Drenicku grupu oslobodili naše osuditi na 100 GOD , Albanci su za vas pošteni a mi smo zločinci

  • GaGo

    21. januar 2014 | 22:00

    Za 100 grama heroina 14 god za ubijanje preko 100 ljudi i placke,silovanja do 20 god

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA