Hapšenja na Kosovu i u Hrvatskoj zbog trgovine ljudima i prostitucije

Hapšenje krijumčara počelo je istovremeno u Kosovu i u Hrvatskoj. U Hrvatskoj je uhapšeno 11 ljudi, na Kosovu jedna osoba, za dvoje je raspisana poternica, a dvoje je već od ranije bilo u istražnom zatvoru u Sloveniji i Hrvatskoj

  • 5

Međunarodnu skupinu svodnika i krijumčara ljudima razbila je hrvatska policija u saradnji s kolegama s Kosova, u dve Operativne akcije "Komet" i "Zeko" uhapšeno je 20-ak ljudi, prenosi "24sata.hr"

 

Krajem oktobra 2013. kosovska policija obavestila je kolege u Hrvatskoj da imaju informacije da su njihovi državljani organizovali krijumčarenje ljudi s Kosova u zemlje zapadne Evrope i da ih švercuju preko Hrvatske.

 

Kosovare i izbeglice iz Afrike i Azije krijumčarili su preko dva puta. Jedan je išao iz Kosova preko Srbije, Hrvatske, Slovenije u Italiju, a drugi je išao iz Kosova, Srbije, BiH, juga Hrvatske i dalje.

 

 

Krijumčari su za svoje usluge naplaćivali 1500 evra po osobi u gotovini.

 

Hapšenje krijumčara počelo je istovremeno u Kosovu i u Hrvatskoj. U Hrvatskoj je uhapšeno 11 ljudi, na Kosovu jedna osoba, za dvoje je raspisana poternica, a dvoje je već od ranije bilo u istražnom zatvoru u Sloveniji i Hrvatskoj.

 

Tokom akcije policija je otkrila da se neki od osumnjičenih krijumčara bave i drugim kriminalom, pa se krenulo u akciju "Zeko" kojom je otkriven lanac prostitucije.

 

 

Šef službe za organizovani kriminal PUZ-a Željko Dolački izvestio je da su se neke osobe "ispreplele u te dve operativne akcije" te da je u akciji "Zeko" uhapšeno osam osoba zbog organizovanja prostitucije na više lokacija u Zagrebu i Hrvatskoj. Među uhapšenima su i tri žene koje su, kako je rekao, samovoljno učestvovale u organizovanju prostitucije.

 

U stanovima i vozilima osumnjičenih pronađena je razna korespodencija, vatreno oružje, više mobilnih telefona i manja kolicina droge. Procenjuje se da je organizovana grupa u tom "poslu" zaradila oko 300 hiljada kuna.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vvv

    23. januar 2014 | 21:28

    Zar je mogudje da je na Kosovu uhapsena samo jedna osoba??? Pa zna se da je Kosovo leglo kriminala a ovi uhapsili samo jednog!

  • SRBA

    23. januar 2014 | 21:59

    Cela Jedna osoba... Bravo siptari i poslednjeg kriminalca ste uhvatili. EU ima razliga da bude ponosna na vas... Boli vas uvo sprdate se sa vasom bracom Hrvatima...

  • Dejan

    23. januar 2014 | 21:46

    Zamisli grom na kosovu hahahahha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA