FILIP ČOLOVIĆ: Plašim se da sud ne oslobodi ubice mog brata Fedora!

- Sumnjivo je što se čak šest meseci čekalo da se završi kompletna istraga i podigne optužnica. To je urađeno u poslednjem trenutku, zamalo da se osumnjičeni nađu na slobodi - napominje brat u tuči na splavu ubijenog Fedora Frimermana

  • 11

Šest meseci nakon brutalnog ubistva Fedora Frimermana ispred splava "Saund" na Novom Beogradu, kad su ga pripadnici obezbeđenja ovog objekta pretukli do smrti, suđenje još nije počelo, a puštanje osumnjičenih na slobodu je izbegnuto podizanjem optužnice "u poslednjem trenutku".

Naime, pre nekoliko dana je isteklo šest meseci od te tragedije, Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv četvorice nekadašnjih radnika obezbeđenja splava. Da to nije urađeno, osumnjičeni bi morali da budu pušteni na slobodu zbog isteka vremenskog perioda.

Filip Čolović, brat ubijenog, u razgovoru za Telegraf.rs napominje da se ceo postupak previše "rastegao", kao i da ima utisak da sve ide ka tome da se tragedija zaboravi, a sudski proces razvlači.

- Ne želim da se mešam u predstojeće suđenje, ali mi je sumnjivo što se čak šest meseci čekalo da se završi kompletna istraga i podigne optužnica. To je urađeno u poslednjem trenutku, zamalo da se nađu na slobodi. Sreća, pa je sve to izbegnuto. Sledi njihovo izjašnjavanje o optužnici, a nakon toga početak sudskog procesa - objašnjava Čolović.

Na pitanje šta se doznalo u prethodnom periodu, on odgovara da je sada zvanično utvrđeno ono što se je znalo od samog početka - Fedor je brutalno ubijen!

- Veštaci su utvrdili da je veoma brzo nakon prvih udaraca koji je primio pao na zemlju, a nakon toga u nesvest i da se uopšte nije branio. Povrede na rukama i šakama nije imao, što znači da se uopšte nije zaklanjao svoju glavu. Potvrđeno je takođe da je krvnički šutiran dok je nepomičan ležao i na taj način je ubijen. Zbog svega toga očekujem najstrožu kaznu za osumnjičene - navodi on.

On ističe da je kažnjavanje ubica njegovog brata veoma važno za celu zemlju, jer je neophodno da se pošalje jasna poruka da to što neko radi kao obezbeđenje ne sme ubuduće niti da bije bez razloga, a kamoli da ubija goste koji ih mrko pogleda.

- Ovo je pitanje za našu državu. Da li će da kazni one koji su umislili da na osnovu toga što imaju posao obezbeđenja mogu da biju i ubijaju svakog ko im se prohte ili će biti kažnjeni dugogodišnjim zatvorskim kaznama? Plašim se, međutim, zbog odugovlačenja dosadašnjeg procesa i zbog brojnih primera u poslednje vreme kada su optuženi za ubistva uprkos dokazima puštani na slobodu, ubice mog brata proglase nevinim i da ih oslobode - napominje Čolović.

On je zaposlen na RTS-u kao reditelj i povodom čitavog slučaja sprema film koji će se baviti ubistvom njegovog brata, kao i još nekim zločinima koji su se dogodili na beogradskim ulicama, a koji su ostali nekažnjeni.

- Film će se zvati "Potreba za mržnjom" i baviće se problemom ekstremnog nasilja na našim ulicama. Brojni su primeri ogromnog neartikulisanog besa među ljudima, koje je imalo za epilog ubistva u Beogradu. Cilj filma je da ukaže na tu mržnju i njenu količinu u srpskom društvu, kao i na potrebu da se što pre svi delovi društva bore protiv toga. Mislio da se tragedija koja se desila dešava svima, ali ne i meni i mojoj porodici. Međutim, dogodilo se baš meni. Brat mi je brutalno ubijen. I svako od ljudi u ovoj zemlji može da bude sledeća žrtva. Želim da se priča o tome, da se ubistvo Fedora ne zaboravi i da bude nauk svima - poručuje Čolović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Урош

    28. januar 2014 | 22:18

    Брате, ако их пусте, кешираш 500 јура, да оду код Св. Петра и ћао..

  • MAJCHE

    28. januar 2014 | 23:44

    Svaka kazna za njih je mala kazna..sto je najgore stradao je decko,a stoka je negde u cz,jede po ceo dan 7 obroka,trenira piju witamine i cekaju da izadju da opet ubiju nekog..zbog owakwih treba uwesti smrtnu kaznu

  • Drug che

    28. januar 2014 | 23:37

    Zao mi je, ali mislim da ce stoka da se izvuce. Ovo za 500 jura stoji..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA