Deca dobila osip od sardine u vrtiću!

Reakcija dece bili su crvenilo i osip po licu, i to svega nekoliko sati posle početka doručka. Većina dece nije imala teže reakcije, a burnije su reagovala deca mlađeg uzrasta

  • 7

Deca koja su jutros u vrtiću Radosno detinjstvo u Novom Sadu doručkovala sardinu iz konzerve, dobila su osip i druge alergijske reakcije, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Histaminska reakcija na sardinu registrovana je jutros kod 26 dece u više vrtića "Radosnog detinjstva".

Podela doručka je obustavljena, a Institut za javno zdravlje Vojvodine je uzeo uzorke za proveru prisustva i sadržaj histamina u sumnjivoj namirnici, obaveštena je nadležna zdravstvena služba i sprovedeno je epidemiološko istraživanje, piše u saopštenju.

Reakcija dece bili su crvenilo i osip po licu, i to svega nekoliko sati posle početka doručka. Većina dece nije imala teže reakcije, a burnije su reagovala deca mlađeg uzrasta.

Zaposleni koji su jeli iste namirnice, nisu imali problema.

Rezultati laboratorijskog ispitivanja biće poznati sutra, a o slučaju obaveštene sve nadležne gradske i pokrajinske institucije i inspekcijske službe.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    29. januar 2014 | 21:41

    Boze dragi,daju deci sardinu iz konzerve. Izgori srbijo do temelja da te nema

  • Vaspitac

    30. januar 2014 | 07:25

    da, dobili su i luk....deca ne jedu iz konzervi, od sardine se pravi namaz tako sto se mesa sa blendiranim lukom i pavlakom. Ovo je inace dorucak koji sva deca obozavaju i uvek traze parce vise..

  • Slobodan

    30. januar 2014 | 08:00

    Ovo je Srbija. Pre nekoliko meseci otrovase nam decu u skoli, svi odgovorni se slikase i obecase da ce dati ostavku ako se ne nadju odgovorni. Tako bi i tako osta. Sada ovo, i dalje nema sistema, nema kontrole a plata se prima redovno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA