Krvavi obračun na "Bir festu" izbio zbog piva

Ljubomir Trifunović (19), koji je prošlog leta nožem izbo devetoro posetilaca popularnog festivala, u nastavku suđenja pred Višim sudom tvrdio da nije hteo nikog da ubije

  • 0

Saslušanjem svedoka u Višem sudu nastavljeno je suđenje Ljubomiru Trifunoviću (19), akteru incidenta na "Bir festu" 20. avgusta 2011, kada je nožem i "bokserom" povređeno devet posetilaca.

Na optuženičkoj klupi su i Jovan Jeremić, koga tužilaštvo tereti da je u tuči koristio "bokser", te Aleksandar Radović, kojem se na teret stavlja učestvovanje u tuči.

Svedoci su danas izjavili da je motiv ovog obračuna bila banalna svađa oko piva. Marko Đuričić je izjavio da nije video nož kod Trifunovića, dok je svedok Filip Korać rekao da ga je povredio optuženi Jovan Jeremić.

Trifunović je na početku suđenja, 30. januara ove godine izjavio da nije hteo nikog da ubije i da se ne seća da je bilo koga ubo nožem.

- Mene i trojicu drugova su na "Bir festu" napali nepoznati mladići. Prvo njih desetak, dok je u drugoj tuči bila još veća grupa. Kad sam video da tuku mog druga, uplašio sam se i počeo da mašem nožem, ali se ne sećam da sam bilo koga povredio - rekao je Trifunović.

On je naveo da su ga navijači Rada napali noževima nekoliko dana pre "Bir Festa".

- Nož sam poneo sa sobom da bih se odbranio u slučaju da ih sretnem na "Bir festu". Kajem se zbog svega što sam uradio, nisam hteo nikoga da ubijem - bio je izričit Trifunović.

Branioci Trifunovića, advokati Saša Milovanović i Nemanja Govedarica, potvrdili su za Telegraf.rs da većina svedoka ne tereti njihovog branjenika.

- Rezultati dokaznog postupka, na osnovu dosadašnjeg suđenja, ukazuju da je od prvobitnih devetoro povređenih, za koliko se Trifunoviću teretio, slovo spalo na svega dvojicu - rekao je Saša Milovanović.

(A. T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA