KOČI BIROKRATIJA: Ikea još ne stiže u Srbiju

- Gradnja robne kuće u Srbiji će početi kada se ispune svi neophodni uslovi. To je, pre svega, rešavanje svih administrativnih i birokratskih procedura koje se završavaju u projektima ovakve vrste - kaže direktor za razvoj firme za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić

  • 8

Iako na svakih nekoliko meseci najavljuju dolazak na srpsko tržište, iz kompanije Ikea poručuju da gradnja objekata još nije počela.

Čelnici švedske firme za prodaju nameštaja Ikea kažu da sa vlastima dobro sarađuju, ali se ne zna kada bi došli na naše tržište, piše Blic.

Direktor za razvoj firme za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić tvrdi da će i to biti moguće.

- Gradnja robne kuće u Srbiji će početi kada se ispune svi neophodni uslovi. To je, pre svega, rešavanje svih administrativnih i birokratskih procedura koje se završavaju u projektima ovakve vrste. Otvorićemo u Srbiji pet robnih kuća, a prva će biti u Beogradu - kaže Lalić.

Na pitanje zašto se investiranje odlaže, Lalić odgovara:

- Ima više razloga. Nesređena pravno-imovinska pitanja te nedostaci i nepostojanje planskih dokumenata, infrastrukture, kao i komplikovana administracija. Ulaskom na tržište želimo da tu i ostanemo dugi niz godina, a za to su potrebne detaljne analize - kaže Lalić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djuka

    6. februar 2014 | 10:46

    Sigurno mislite kada svako napuni džepove!!! Pitam se gde su te promene zakona koje olaksaju ulaganja i investicije. Nego jok hajmo narode na izboree!!! Pa opet da neko nspuno dzepove za vreme kampanje. Sjasi kurta da uzjase murta

  • Dragoslav iz Parcana

    6. februar 2014 | 11:56

    Nek' otvore prvi objekat kod mene u Parcanima ja cu sve papire za dan da sredim sa predsednikom MZ. Onda ispecemo i svinju i ovcu, tako se to radi.

  • romanticni zmaj

    6. februar 2014 | 12:28

    dok se nasi smisle oko birokratije oni ce odustati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA