SKANDAL: Policajac uhapsio vatrogasca dok je spašavao žrtve nesreće (VIDEO)

Neobična i krajnje čudna situacija dogodila se kada je tokom intervencije došlo do prepireke između policajca i vatrogasaca. Organ reda zahtevao je da se vatrogasno vozilo pomeri s ulice, a kada je to odbijeno, stavio je lisice jednom vatrogascu

  • 4

Da se vatrogasci i policajci u kalifornijskom gradu San Dijegu ne vole, činjenica je koja je u ovom američkom gradu već dugo poznata. Izostanak tolerancije jednih prema drugima eskalirao je u tolikoj meri da je tokom intervencije na auto-putu policajac uhapsio jednog vatrogasca.

Došlo je do potpuno nepotrebne svađe koja je mogla da rezultira ljudskim žrtvama, nakon što se "Ford mustang" zabio u zaštitnu ogradu, prevrnuo se i završio na obližnjem gradilištu.

Na mestu nesreće su prvi stigli vatrogasci i s njima jedan bolničar. Kada su parkirali, to su uradili tako da bi sebe i žrtve zaštitili od gustog saobraćaja, i odmah su krenuli da izvlače žrtve iz smrskanog vozila.

Nekoliko minuta kasnije na mesto nesreće stigla je i policijska patrola, a policajac je insistirao da se vatrogasno vozilo preparkira. Kada ni nakon prepirke vatrogasci nisu prihvatili, insistirajući da vozilo baš na toj poziciji pruža najbolju zaštitu svima, stvar je otišla u drugom pravcu.

Policajac je besno uzeo lisice i uhapsio neposlušnog vatrogasca, stavio ga je na zadnje sedište policijskog auta dok su njegove kolege u neverici gledale šta se dešava. U tom sukobu je došlo je i do razmene oštrih reči.

- Hej, samo želim da znate da me ovaj hapsi. Neverovatno! Neverovatno je kako se ponašate dok pokušavamo da pomognemo ljudima - dovikinuo je uhapšeni vatrogasac Džejkob Gregoare (36) da bi čule lokalne televizijske ekipe koje su se okupile.

Policajac je hladno odgovorio da nisu hteli da pomere kamion i da ga sada hapsi zbog neposlušnosti. Lokalni su mediji došli u posed snimka radio-komunikacije vatrogasaca sa svojim glavnim centrom.

- Nisam preparkirao vozilo, još uvek stoji na mestu na kojem je stajalo, nastavljamo da pomažemo pacijentima. Ovo je suludo. Usred intervencije smo na auto-putu, pokušavamo da zaštitimo sve, a oni mu stavljaju lisice i odvode ga - rekao je jedan vatrogasac.

Njegov nadređeni Dejv Haneman u kasnijem saopštenju se složio da je hapšenje bilo suluda ideja. Incident je izazvao bes i među građanima, koji su putem društvenih mreža u brojnim komentarima osudili policijski akt. Javilo se i nekoliko vatrogasaca u penziji koji tvrde da je sličnih situacija bilo i pre 30 godina, ali da je ovo prvi put da je neko uhapšen.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor:dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seanco

    7. februar 2014 | 17:06

    I posle će neko da kaže panduri nisu glupi

  • Firefighter

    7. februar 2014 | 19:58

    Zato ce sad pandur da nahebe najstrasnije,sto i treba kad ima sindrom malog coveka.Podrska kolegi!

  • Lima

    8. februar 2014 | 09:37

    Nema zasticenih..... kakav kreten.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA