Euleks uznemirio pacijente u bolnici u Kosovskoj Mitrovici

- Kao da je u pitanju vojni poligon za borbenu obuku, pripadnici Euleksa danas su u nekoliko navrata, sa više blindiranih vozila, bučno upadali u bolnički krug Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici – navodi se u saopštenju Uprave Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici

  • 2

Bez ikakvog obaveštenja ili najave više blindiranih vozila Euleksa je danas u bolnički krug Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovica u više navrata upadalo praveći buku koja je uznemirila i pacijente i zaposlene u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- Kao da je u pitanju vojni poligon za borbenu obuku, pripadnici Euleksa danas su u nekoliko navrata, sa više blindiranih vozila, bučno upadali u bolnički krug Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici – navodi se u saopštenju Uprave Zdravstvenog centra i dodaje "ne vodeći računa o tome da bučnom vožnjom i galamom ugrožavaju mir i zdravlje teških bolesnika, kao i da ometaju hirurge usred započetih složenih operacija, pripadnici Euleksa su, na opravdana negodovanja zdravstvenih radnika, odgovarali još bučnijom vožnjom po bolničkom krugu“.

U saopštenju se dalje dodaje " iz razloga koji se mogu naslutiti, do zuba naoružani policajci Euleksa posebno su opservirali zgradu Uprave i fotografisali sve ulaze, nagoveštavajući mogućnost neke nove, mnogo drastičnije vojno – policijske akcije“.

-Zahtevamo da se zaposlenima u Zdravstvenom centru omogući nesmetan rad s pacijentima, čije lečenje ovakve akcije Euleksa direktno ugrožavaju i pogoršavaju njihovo zdravstveno stanje - zaključuje se u saopštenju Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici, koje je potpisao direktor dr Milan Ivanović.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naprednjak

    7. februar 2014 | 16:38

    A gde je tu drzava Srbija

  • Ortodox

    7. februar 2014 | 16:33

    Lako mogu da se kurce kad niko osim njih nesme ni pracku da ima...U Bosni I Hrvatskoj nisu smeli takvi kao oni ni da zucnu niti ih je ko sta pitao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA