EVAKUISANO PREDSEDNIŠTVO BiH: Policija ne može da zaštiti državni vrh

Predsednik Predsedništva BiH Željko Komšić i bošnjački član Bakir Izetbegović u jutarnjim satima došli su u svoje kancelarije u zgradi koja je teško oštećena, ipak su je po preporuci policije napustili uoči očekivanog okupljanja demonstranata

  • 2

Svi funkcioneri i zaposleni u Predsedništvu Bosne i Hercegovine nešto pre 12 sati napustili su zgradu u središtu Sarajeva u kojoj je sedište bosanskohercegovačkog državnog vrha. Saobraćaj se i dalje odvija normalno iako se oko 100 građana nalazi ispred zgrade.

Predsednik Predsedništva BiH Željko Komšić i bošnjački član Bakir Izetbegović u jutarnjim satima došli su u svoje kancelarije u zgradi koja je teško oštećena vatrom i rušenjem prošlog petka, ipak po preporuci Uprave za koordinaciju policijskih tela napustili su je uoči očekivanog okupljanja demonstranata.

U Upravi su procenili da je u postojećim okolnostima nemoguće garantovati sigurnost državnom vrhu.

U zgradu su poslati pripadnici interventne jedinice policije kako bi je štitili od mogućih novih upada.

Srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović uopšte se nije pojavio na poslu.

Evakuisani su i predsednik Federacije BiH Živko Budimir, kao i svi ostali zaposleni. Budimir je potvrdio da će se tokom dana sastati s ostalim federalnim funkcionerima i policijskim čelnicima kako bi razgovarali o sigurnosnom stanju u Federaciji.

Nove proteste u Sarajevu najavila je neformalna grupa koja ih je organizovala i u nedelju, a njihov osnovni zahtev trenutno je ostavka vlade Federacije BiH.

Protesti su posredstvom društvenih mreža najavljeni i u Mostaru, međutim tamošnja policija upozorila je da to neće dopustiti jer nisu najavljeni.

Demonstracije se očekuju u Livnu, Bugojnu i Bijeljini.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA