POTRESNA ISPOVEST SARAJLIJA: Policija nas mučki tukla i držala u podrumu!

- Brata su mi priveli, upadala mi je murija u stan. Tukli su me čime su stigli. Moj brat je potpuno plav. Momci koji su danas izašli iz zatvora izlaze plavi, krvavi - priča jedan od učesnika demonstracija u Sarajevu

  • 9

Uhapšeni demonstranti u Sarajevu konačno su pušteni. Iako je za vreme pritvora policija negirala primenu sile i nazivala demonstrante huliganima, po izlasku na slobodu neki od njih svedočili su o brutalnom prebijanju kako njih, tako i njihovih bližnjih od strane snaga reda.

- Ceo dan su nas udarali. Tuklo nas je trojica, četvorica policajaca u policiji, a odatle su nas stavili u gepeke. Policajci koji su nas privodili vratima od gepeka su nas udarali po nogama. Smestili su nas u ćeliju koja je bila potpuno zatvorena. Posle su nas odveli u PU Centar, zatvorili u podrume, a nas dvojicu su tukla osmorica policajca. Uništili su nas - kazao je Harun Ćehajić, 17-godišnjak koji je u pritvoru proveo 24 sata. Pred kamerama je pokazao modrice koje ima na licu.

Najpotresniju ispovest izneo je Alen Muslić u videu u kom mladić, kroz suze, vidno potresen događajima priča o surovom tretmanu koji su on, njegov brat i ostali demonstranti pretrpeli.

- Zdravo. Ja se zovem Alen Muslić. Brata su mi priveli, koji je u zatvoru. Tri dana mi je upadala murija u stan. Tukli su me čime su stigli. Moj brat je potpuno plav. Momci koji su danas izašli iz zatvora izlaze plavi, krvavi... Moju drugaricu uhvatila je marica, tukli su je, a niko nije hteo da stane ispred nje. Šta da vam kažem sem da bi trebalo nastaviti proteste. Moramo da skinemo ova g****a iz Vlade i Parlamenta. Želimo bolje sutra -  poručio je mladić koji tokom davanja izjave nije mogao zadržati suze zbog situacije u kojoj se trenutno nalazi njegova zemlja, kao i mladi ljudi koji su pokušali da promene nešto u njoj.

(Telegraf.rs / Izvor: dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    10. februar 2014 | 18:20

    Najbolje resenje da se Republika Srpska odcepi, pripoji Srbiji, vama ostane federacija i svi polako u evropu... I sami vidite da ne moze vise ovako!!!

  • misa tumbas

    10. februar 2014 | 17:04

    Razmisli sto su bas tebe mlatili....verovatno si rusio i razbijao pogradu ,bacao cigle i kamenje po istima i palio grad,pljackao izloge....pa razmisli sto bas tebe

  • SRBIN

    10. februar 2014 | 17:13

    Jedini lek za njih su batine,tako da tucite po glavi sto vise,odatle sve dolazi, nego sta ce da im radi policija kad unistavaju svoju drzavu koju ce opet gradjani te drzave morati da plate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA