Posthumno odlikovanje Verici Barać

Verica Barać je odlikovana Zlatnom medaljom za zasluge zbog izuzetnih zasluga u borbi protiv korupcije i za afirmaciju principa ljudskih prava i pravne države

  • 1

Predsednik Tomislav Nikolić potpisao je povodom Dana državnosti, 15. februara, ukaze o odlikovanju ličnosti i institucija. Posthumno je odlikovana Verica Barać.

Verica Barać je odlikovana Zlatnom medaljom za zasluge zbog izuzetnih zasluga u borbi protiv korupcije i za afirmaciju principa ljudskih prava i pravne države.

Sretenjskim ordenom drugog stepena odlikovani su istoričar Milorad Ekmečić i Kliničko-bolnički centar Zemun.

Sretenjskim ordenom trećeg stepena odlikovani su istoričar Veselin Đuretić, slikar Petar Omčikus, Aleksandar Vujić za oblast muzičke umetnosti, Arhiv Srbije, privredno društvo "Zastava oružje" i Institut za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada.

Ordenom srpske zastave drugog stepena odlikovan je čuvar Srpskog groblja Zejtinlik u Grčkoj Đorđe Mihajlović.

Zlatnom medaljom za zasluge odlikovan je Icuko Teruoka iz Japana zbog izuzetnih zasluga u oblasti humanitarnih delatnosti, a Stela Džatras iz SAD istim odlikovanjem zbog predstavljanja Srbije u toj zemlji.

Posthumno je zlatnom medaljom za zasluge odlikovan Dobrivoje Ograšanović zbog zasluga u primeni novih naučnih metoda i unapređenju poljoprivredne proizvodnje, a isto odličje dobio je i Ivo Đinović za unapređivanje poljoprivredne proizvodnje.

Istim odličjem odlikovani su i Stanko Stojiljković, Vera Radosavljević, policajac Goran Đorđević, Milomir Glavčić iz Kanade, Svetlana Stević iz Zvečana, Ružica Popović iz Šapca, Borivoje Nikolić iz Rumunije i Rodoljub Živadinović.

Zlatnu medalju za zasluge dobili su i Novosadski sajam, Darinka Matić Marović, Nadežda Basara, pevač Nikola Karović i policajac Senad Kašović.

Zaslužni pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije odlikovani su za izuzetne zasluge i rezultate medaljama za revnosnu službu, i to sa 22 zlatne i 40 srebrnih.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N.N.

    10. februar 2014 | 19:13

    Tužno, tužno i sramno za Srbiju. Za života proganjana, krivične prijave jedna za drugom, minimalna invalidska penzija itd. Jedna izuzetno jaka, Poštena i Pametna žena. Srbija tj političari je nisu cenili, smetala im je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA