TABAKOVIĆ: Banke u Srbiji su stabilne!

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka izjavila je da ne očekuje da će u skorije vreme bilo kojoj banci u Srbiji biti oduzeta dozvola za rad, kao što je to bio slučaj sa Univerzal bankom

  • 5

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković izjavila je danas da ne očekuje da će u skorije vreme bilo kojoj banci u Srbiji biti oduzeta dozvola za rad, kao što je to bio slučaj sa Univerzal bankom i naglasila da je bankarski i finansijski sistem u Srbiji stabilan.

NBS je spremna da poverenje građana u bankarski i finanskijski sistem opravda, rekla je Tabaković gostujući na TV Pink.

- Univerzal banka je zapala u problem likvidnosti i nije mogla da izdvoji ni obavezene rezerve - rekla je Tabaković i istakla da je ona zajedno sa izvršnim odborom NBS-a postupila po zakonu, kada je oduzela licencu za rad Univerzal banci jer bi svaki sledeći dan njenog rada naneo još veću štetu državi.

Ona je poručila da NBS stoji na usluzi tužilaštvu i pravosuđu i da će im dostaviti svu neophodnu dokumentaciju Univerzal banke.

Govoreći o stabilnosti dinara Tabaković je ukazala da nacionalna valuta svoj ugled može da obezbedi jedino poverenjem u bankarski, pravosudni i ekonomski sistem zemlje.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    17. februar 2014 | 14:11

    Dodji juče..... Ahahahaaaaaaa

  • sale

    17. februar 2014 | 14:54

    Vidimo kako su stabilne... A ova zena ima najvecu platu u celoj Srbiji a banke se i dalje zatvaraju i proadaju... Samo u zadnjih godinu i po dana Vlada Srbije je dala za pokrica preko milijardu evra narodnih para, da bi sta-pomogla posrnulim!?! Laz prevara i demagogija.

  • Milan

    17. februar 2014 | 14:27

    Kako su stabilne ? Univezal bila stabilna. Pa i Beo banka, Jugobanka za ove sadašnje su giganti pa ih Dinkić sahranio na silu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA