Telegraf- Vesti

IZBORI: Čuvarima kutija 280 miliona dinara!

Računica pokazuje da će dežurati oko 17.000 predsednika i zamenika koji će zaraditi oko 42 miliona dinara. Svako mesto mora imati još najmanje četiri kontrolora u stalnom sastavu komisije koji će ukupno dobiti oko 50 miliona dinara

Na oko 8.500 biračkih mesta na predstojećim izborima  biće raspoređeno oko 180.000 stranačkih posmatrača, koji će za dežurstva pored kutija dobiti dnevnice od 1.500 i 2.500 dinara, što će budžet koštati oko 280 miliona dinara.

Dnevnice predsednika komisija na biračkim mestima i njegovog zamenika, prema odluci RIK, iznosiće 2.500 dinara. Ostali članovi mogu da računaju na hiljadu i po dinara, što je 500 dinara manje u odnosu na prethodne izbore, objavile su “Večernje novosti”.

Računica pokazuje da će dežurati oko 17.000 predsednika i zamenika koji će zaraditi oko 42 miliona dinara. Svako mesto mora imati još najmanje četiri kontrolora u stalnom sastavu komisije koji će ukupno dobiti oko 50 miliona dinara.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Sve izborne liste imaju pravo da pošalju još po dva člana u prošireni sastav odbora. Pod pretpostavkom da na glasačkom listiću bude 15 stranaka i koalicija i da svaka delegira bar po još jednog posmatrača, državu će to koštati oko 190 miliona dinara.

Predsednik RIK Dejan Đurđević objašnjava za „Novosti“ da su dnevnice smanjene u skladu sa merama štednje:

- I kontrolori u inostranstvu sada će dobijati po pet evra manje, tačnije 15 i 20 evra. Država više ne plaća prevoz onima koji nadgledaju glasanje dijaspore.

(Telegraf.rs)

Najnoviji komentari

 • Np

  Eto To je sica za Vucica da bi vladao Diktatorski da potrosi sav taj novac za izbore a nudzeno mu mesto da formira vladu !!!! Toliko misli za svoj narod i Srbiju !!!

 • Kladovo

  Alo, Bing, kako brat? Cuva glasacke kutije?!? E taj decko stvarno nema stila… Nego, kolika je cjena? Stvarno?!! Prava sitnica…

 • Milos Jankovic

  Pa sve to nije vazno koliko kosta. Vucic i njegovi mora da osvoje ove izbore , kako bi imali apsolutnu vlast u naredne cetiri godine , kao da je do sada nisu imali. Ispade da su SNS i SPS bili u opoziciji. Koliko kostaju izbori. Pa toliko da su mogli da isplate zaostale plate svim radnicima koji trenutno strajkuju sirom Srbije. Ali ko sisa radnike i njihove porodice. Vazno je da Politicari zadrze svoje fotelje( u ovom slucaju Vucic i njegovi). I jos je vaznije da mi nista ne vidimo od toga, nego istima damo 40% glasova. Pa se pitam ko je ovde glup i ko koga vara Ajde narode navali svi da glasamo za buduce foteljase, Nama nista ne treba , jer ne vidimo dalje od svog nosa. Ispade da je ona stara pripovedka o glavi secera nesto sto nismo ili ucili , ili ne citali, ili nismo nista razumeli. Volim te Srbijo

 • ap0calypto

  kako drugacije legalno dobijatipare iz inostranstva i ne placati porez. kako drugacije da se operu pare. pa eto ga odgovor

Pogledajte Sve komentare