Preduzetnik godine vlasnik kompanije Sirogojno! (FOTO)

Najprestižnija svetska nagrada za dostignuća u preduzetništvu "EY Preduzetnik godine" za 2013. pripala je kompaniji Sirogojno kompani d.o.o. vlasnika Radeta Ljubojevića

  • 2

U Srbiji je po drugi put dodeljena najprestižnija svetska nagrada za dostignuća u preduzetništvu - EY Preduzetnik godine- koja je za 2013. pripala kompaniji Sirogojno kompani d.o.o. vlasnika Radeta Ljubojevića.

Nagradu Ljubojeviću uručio je predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić.

Sirogojno Kompani, koja se bavi izradom odeće od vune i preradom voća, predstavljaće Srbiju na izboru Svetskog preduzetnika godine, koji će biti održan u Monte Karlu u junu.

Sertić je u obraćanju zvanicama rekao da su ga večeras impresionirale dve reči - vizija i pobeda, a da je između je mukotrpan rad, za koji su potrebni podsticaji i stabilan poslovni ambijent.

Nama nije dovoljna pobeda već pobede, da bi smo smanjili nezaposlenost i unapredili privredu, rekao je predsednik PKS i ocenio da svi moramo da pomažemo jedni druge da bi smo uspeli.

Napominjući da u Srbiji ima oko 200.000 preduzetničkih radnji i oko 100.000 privrednih društava, Sertić je istakao da će nam biti potrebno mnogo truda i vremena da poboljšamo poslovanje i ambijent za poslovanje.

Sertić je ocenio da je za ozbiljnu implementaciju zakona potreban je trud nekoliko stotina hiljada ljudi.

Na svečanosti u hotelu Hajat dodeljeno je i priznanje Inovativni Preduzetnik godine Dejanu Dramnićaninu, vlasniku kompanije Bitgear d.o.o, koja je povećala poslovanje 1.822 odsto u proteklih pet godina.

Nagradu EY Brzorastući preduzetnik godine dobila je kompanija Prelovac Media d.o.o. vlasnika Vladimira Prelovca.

Nagradu je pre 27 godina ustanovila međunarodna revizorska konsultantska kompanija EY.

Nagrada se dodeljuje u više od 50 zemalja, a Srbija će po drugi put u junu 2014. imati svog predstavnika na izboru Svetskog preduzetnika godine, koji se odžava u Monte Karlu.

Za tu laskavu titulu ove je godine konkurisalo 22 kandidata iz osam gradova Srbije.

Dobitnik nagrade EY Preduzetnik godine za 2012. godinu bio je Darko Budeč, vlasnik kompanije "Buck".

Među mnogobrojnim zvanicama na skupu bili su, između ostalih, i direktor kompanije ITM Toplica Spasojević, predsednik Upravnog odbora Sosijete ženeral banke Goran Pitić i biznismen Aleksandar Vlahović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA