Pod istragom i bivši načelnik SBPOK-a Ðurović?

Posle saslušanja Branka Lazarevića, osumnjičenog za prenošenje policijskih informacija pripadnicma narko-klana Darka Šarića, uhapšen je Boris Gara, a pod istragom je i Svetislav Bata Ðurović

  • 4

Posle saslušanja Branka Lazarevića, nekadašnjeg šefa kabineta Ivice Dačića osumnjičenog za prenošenje policijskih informacija pripadnicma narko-klana Darka Šarića, uhapšen je i zamenik načelnika Službe za specijalne istražne metode u Upravi kriminalističke policije, Boris Gara, a pod istragom je i bivši šef SBPOK Svetislav Bata Ðurović.

Narednih dana očekuje se saslušanje advokata Darka Šarića, Radovana Štrpca, ali i Ðurovića za kojeg se odavno znalo da je letovao sa Darkom Šarićem. Saznanja o čarter letu Ðurovića sa članovima klana Šarić, u Antaliju pre nekoliko godina, dokumentovana su i čak objavljena u emisiji na TV B92.

UKP je od Direkcije policije godinama zahtevao smenu Ðurovića, ali se tome protivio kabinet ministra unutrašnjih poslova, ali i tadašnje Ministarstvo pravde. Što se tiče Gare, on priznao da je na tajnom sastanku u jednom kafiću na Slaviji Lazareviću odao poverljive službene podatke, tvrdi neimenovani izvor u Tužilaštvu.

Konkretno, on je Lazareviću rekao ko je sve od Šarićevaca bio "na merama", odnosno koga je policija pratila i prisluškivala. Ovaj je o tome odmah potom obavestio advokata Štrpca, a on onda sve ostale mafijaše. Od tog trenutka članovi Šarićevog klana menjaju način komunikacije i sve važne sastanke obavljaju u "četiri oka", a mobilne telefone prestaju da koriste.

Prema istom izvoru, policija i Tužilaštvo još od 2010. imaju saznanja da je Gara "kritica" Šarićevog klana, ali je on ipak sve do juče kontrolisao svako tajno prisluškivanje u Srbiji.

Akcija Balkanski ratnik blokirana je zbog Lazarevića, odnosno zbog toga što je utvrđeno da je u policiji postojala "krtica" koja je odavala podatke narko-klanu Darka Šarića, navodi Blic. Američka DEA ima podatke i zna da je Lazarević bio veza s narko-klanom koji je prošvercovao tone kokaina. Zahvaljujući informacijama Gare, koje su preko Lazarevića stizale do Šarića, narko-bos je sačuvao transporte kokaina, a procenjuje se da su tako obojica spasla narko-pošiljke vredne nekoliko stotina miliona evra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    22. februar 2014 | 11:28

    Zašto se ne hapsi general Tomašević, načelnik Uprave za obezbedjenje, koji se pominjao da je bio u kontaktu sa Radulovićem? To je javna tajna

  • Tito

    22. februar 2014 | 15:04

    A DACIC??

  • ja

    22. februar 2014 | 11:59

    I vi posle glasajte za politicare koji su u vrhu vlasti zadnjih 20god.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA