I POSLE KAŽU NIJE HTEO DA BEŽI: Pogledajte Janukovičevo bekstvo! (VIDEO)

Nadzorne kamere su snimile kamione na koje se tovare stvari, kao i helikopter koji odvozi ljude sa imanja za koje se veruje da je predsednička rezidencija. Predsednik ukrajinske Vrhovne rade Oleksander Turčinov privremeno je preuzeo dužnosti predsednika države

  • 16

U javnosti se pojavio snimak na kojem je ukrajinski predsednik Viktor Janukovič "uhvaćen" kako beži, preneo je "Moscow Times".

Nadzorne kamere su snimile kamione na koje se tovare stvari, kao i helikopter koji odvozi ljude s imanja za koje se veruje da je predsednička rezidencija.

Podsetimo, Janukovič je poručio u intervjuu koji je navodno snimljen u Harkovu da nema nameru da odstupi, niti da napusti zemlju, jer se radi o pokušaju državnog udara, a da je on i dalje legitimni predsednik.

Ne zna se tačno gde se on sada nalazi, a juče je pokušao da prebegne u Rusiju, ali ga je u tome sprečila granična policija.

Predsednik ukrajinske Vrhovne rade Oleksander Turčinov privremeno je preuzeo dužnosti predsednika države nakon što je juče u parlamentu izglasan opoziv Janukoviča.

U toku je zasedanje parlamenta, na kojem poslanici razmatraju formiranje nove vlade u Ukrajini.

Poslanici Vrhovne rade su u međuvremenu izglasali i smenu ministra spoljnih poslova te zemlje Leonida Kožare.

Pored toga, poslanici su takođe izglasali predlog da luksuzno imanje predsednika Viktora Janukoviča u predgrađu Kijeva pređe u vlasništvo države, prenela je agencija AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XXXX

    23. februar 2014 | 15:40

    Trebao je da sačeka ove mirne fašiste koji se bore za eu i ameriku pa da ga demokratski linčuju i izmasakriraju kao što su demokrate napravile gadafiju, pa nije čovek lud, normalno da će da se povuče na sigurno

  • Nikola

    23. februar 2014 | 14:08

    E da se tako oteralo Miloševića i njegove ideje velike srbije 91g nebi bilo rata ni mrtvih ni masovnih grobnica niti 300 000 izbeglica, SVAKA ČAST UKRAJINCIMA!

  • Veljko

    23. februar 2014 | 13:33

    Podrska narodu Kijeva..svaka vam cast i svo postovanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA