Italijani zapošljavaju 600 radnika u Jagodini i povećavaju platu (FOTO)

Oko 600 radnika koji su zaposleni u italijanskoj fabrici "Andrea Confezioni" u Jagodini biće od 1. marta primljeni u stalni radni odnos, a biće im i povećana plata

  • 0

Oko 600 radnika koliko trenutno radi u italijanskoj fabrici "Andrea Confezioni" u Jagodini, a koji su pod ugovorom, 1. marta će biti primljeni u stalni radni odnos tj. na neodređeno vreme.

 

Tada će i svim radnicima biti povećana plata, najavio je predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković.

 

Prema rečima prvog čoveka italijanske fabrike, Dejana Šiškovskog, na izgradnji ove fabrike, opremanju kao i na radu, zaposleni su Jagodinci i ljudi iz Pomoravlja.

 

 

Andrea Confezioni radi punom parom na proizvodnji cirada i zaštitnih folija za automobile "audi", "BMW", "mercedes".

 

- Očekuje nas otvaranje italijanske fabrike "Aunde" koje je zakazano za sam kraj marta. Oni proizvode sedišta za svetske automobilske lidere. Hale su spremne, mašine dovezene, sve je u pripravnosti. Ja, lično, očekujem da "Aunde" zaživi kao što je to slučaj sa "Andreom Confezioni" jer je za kratko vreme postignut nivo i kvalitet rada kao u drugim zemljama za šest meseci - rekao je Marković.

 

 

Žene u ovoj fabrici trenutno šiju cirade za "audi Q3".

 

(P. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA