Ukrajina traži od Rusa izručenje Janukoviča!

Najavljeno je da će tužilaštvo postaviti "pitanje izručenja građanina Ukrajine Viktora Janukoviča za kojim je raspisana međunarodna poternica u slučaju zvanične potvrde informacije o njegovom boravku na teritoriji Ruske Federacije"

  • 4

Ukrajina je započela danas proceduru u vezi sa zahtevom za ekstradiciju svrgnutog predsednika Viktora Janukoviča koji se trenutno nalazi u Rusiji, saopštila je kancelarija ukrajinskog Glavnog tužilaštva, preneo je Rojters.

Jutros je najavljeno da će tužilaštvo postaviti "pitanje izručenja građanina Ukrajine Viktora Janukoviča za kojim je raspisana međunarodna poternica u slučaju zvanične potvrde informacije o njegovom boravku na teritoriji Ruske Federacije", navedeno je u saopoštenju koje prenosi RIA Novosti.

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas o situaciji u Ukrajini telefonom sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom, nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i predsedavajućim Evropskog saveta Hermanom Van Rompejom, saopštila je pres služba Kremlja.

- Istaknuto je da je izuzetno važno da se ne dopusti dalja eskalacija nasilja i neophodno da se što skorije normalizuje stanje - navodi se u saopštenju.

Rojters iz Londona prenosi da je Kameron rekao Putinu da Rusija mora da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine.

Portparol Dauning strita rekao je da je britanski premijer pozvao Putina telefonom da bi razgovarao o eskalaciji napetosti na Krimu.

- Premijer je naglasio da sve zemlje treba da poštuju teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine. Predsednik Putin se složio, naglašavajući da su ruske vojne vežbe u toj oblasti planirane pre aktuelne situacije u Urkajini - naveo je taj neimenovani predstavnik za štampu britanske vlade.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gedzovan

    1. mart 2014 | 00:10

    Cuj,Kameron rekao Putinu!Svasta!

  • Baja

    1. mart 2014 | 02:18

    Mogu samo da mu ga p.. ..e, i ti ako im dozvoli

  • anti antifa

    1. mart 2014 | 06:44

    Британија?А да оно небитно острво,горе од Француске ( још небитније)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA