Kostić zamrzao poslove u Ukrajini

Agro invest Ukraina, prema podacima sa sajta tog preduzeća obrađuje više od 35.000 hektara zemlje u Kijevskoj, Vinickoj, Čerkaskoj i Žitomirskoj oblasti

  • 6

Kompanija Agro invest Ukrajina nije "imuna" na političku situaciju u Ukrajini i privremeno je "zamrzla" svoje proizvodne aktivnosti.

Direktor kompanije Agro invest Ukrajina, koja posluje u okviru MK grupe, vlasnika Miodraga Kostića,  Željko Erceg, izjavio je da privremeno "zamrzavanje" proizvodne aktivnosti ne predstavlja problem za tu kompaniju koja posluje u sektoru poljoprivrede, jer kako je naglasio, trenutno nije sezona intenzivnih radova u poljoprivredi.

Na pitanje da li je ugrožena investicija srpske MK grope u Ukrajini zbog političkih previranja u toj zemlji, Erceg je rekao da je Agro invest Ukrajina u stalnom kontakt s matičnom kompanijom i Evropskom bankom za obnovu i razvoju (EBRD).

- U stalnom smo kontaktu sa našom matičnom kompanijom, ali i sa EBRD koja je kapitalni parnter (equity partner) MK Grupe, a samim tim i Agro invest Ukrajina. Njihova politička težina i uticaj, u nekim slučajevima, mogu da pomognu, iako za sada za tim nije bilo potrebe - naglasio je Erceg.

- Osim toga, mi smo i 100 odsto izvozno orijentisani na treća tržišta tako da nemamo problem sa realizacijom -  kazao je on i istakao da su toj kompaniji Ambasada i Konzulat Srbije u Kijevu, odmah po eskalaciji sukoba u Ukrajini ponudili podršku.

Prema rečima Ercega, kompanija Agro invest Ukrajina je interno napravila plan i obučila radnike za slučaj višenedeljnog gubljenja internet i telefonskih komunikacija i kopiranja podataka sa servera, sve do maksimiziranja fizičkog i tehničkog obezbedjenja imovine.

Agro invest Ukraina, prema podacima sa sajta tog preduzeća obrađuje više od 35.000 hektara zemlje u Kijevskoj, Vinickoj, Čerkaskoj i Žitomirskoj oblasti. 

Rusija je tokom vikenda intervenisala kako bi preuzela kontrolu nad ukrajinskim poluostrvom Krimom, koje ima strateški značaj, a nova vlada u Kijevu strahuje od šire invazije ruskih snaga. Zapad je odgovorio najavom sankcija, a SAD su zapretile mogućim zamrzavanjem ruskih sredstava i trgovinskim kaznama.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    3. mart 2014 | 15:15

    Ukrajino raju tajkunski,ni Srbija ti nije ravna.

  • cika Mladjo

    3. mart 2014 | 17:16

    A cijim je parama pokupovao toliku zemlju tamo, a onda jos kupio i svoj avion, da se vozika tamo-vamo? E Srbijo, jadna li si ti zemlja...!!!

  • strah

    3. mart 2014 | 18:05

    Cuj cijim, nije sigurno tvojim.. Potrudi se i ti da napravis, kako god, a ne tu da se pro...avas!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA