PUTIN SE POVLAČI? Ruske trupe se vraćaju s ukrajinske granice u baze!

Portparol ruskog predsednika je izjavio da je trupama koje učestvuju u vojnim vežbama u blizini granice sa Ukrajinom naređeno da se vrate u svoje baze

  • 29

Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je trupama koje učestvuju u vojnim vežbama u blizini granice sa Ukrajinom da se vrate u svoje baze, prenela je agencija Interfaks reči portparola ruskog predsednika Dmitrija Peškova.

AP podseća da je Putin izdao naredbu o povlačenju gotovo nedelju dana nakon što je Rusija započela masovne vojne vežbe na zapadu zemlje, što je izazvalo strah od mogućeg zauzimanja proruskih teritorija na istoku Ukrajine.

Putin je juče prisustvovao vojnoj vežbi na kojoj su se mogli videti ruski tenkovi i oklopna vozila koja su defilovali poligonom Kirilovski.

Procenjuje se da je oko Krima razmešteno 16.000 ruskih trupa, prenosi AP.

(Telegraf.rs / AP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ArhMih

    4. mart 2014 | 08:36

    Mislim da to nije povlacenje vec su te trupe bile rasporedjene da bi dale podrsku u slucaju eventualnog napada na trupe koje su rasporedjivali po terenu (Krim i istocna Ukrajina). Posto je to skoro gotovo bez incidenta, deo trupa moze da se vrati u kasarnu ali istaje pod borbenom uzbunom.

  • Aleksandar

    4. mart 2014 | 08:46

    Čitajte malo bolje Putin je naredio da se vrati vojska koja je ucestvovala na vojnim vežbama na granici sa ukrajinom A ne vojsci što je na Krimu

  • mirko

    4. mart 2014 | 09:12

    Odbranise Rusi Ukrainu kao i Srbiju 99 . Nesmu oni da mrdnu od Amera i Natoa . Sad es vidi ko je boss u svetu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA