Vučić: Neće biti problema s Južnim tokom!

Prvi potpredsedniik Vlade izjavio je da "problemna s Južnim tokom neće biti", iako je premijer Ivica Dačić ranije pominjao eventualne probleme "jer država nije dala garancije" za projekat

  • 2

Prvi potpredsedniik Vlade, Aleksandar Vučić, izjavio je danas da "problemna s Južnim tokom neće biti", kako je to ranije naveo premijer Ivica Dačić, "jer država je mnogo ozbiljnija nego što bi neki koji u njoj rade želeli da je predstave".

- Ja sam ozbiljan čovek i bavim se ozbiljnim pitanjima. Država će obaviti sve svoje obaveze, a to da li neko nekom od ministara prebacuje ja time neću da se bavim - poručio je Vučić.

Srbija je, dodao je, Vučić, mnogo ozbiljnija država nego što "bi neki koji u toj državi rade želeli da je predstave".

Premijer Dačić je ranije izjavio da će biti problema s Južnim tokom, jer država nije dala garancije.

Prvi potpredsednik vlade danas je u Ćupriji rekao da se nada da će 500 žitelja tog grada dobiti posao u novoj fabrici čiji je investitor nemačka firma "Trak lajt", uz obećanje da će država i u toj investiciji ispuniti sve svoje obaveze, te da veruje da će strani ulagač povećati broj zaposlenih.

Reč je, inače, o prvoj fabrici koja se u Ćupriji gradi nakon četiri decenije, a vicepremijer je, odgovarajuići na pitanja novinara nakon potpisivanja memoranduma o razumevanju s nemačkojm kompanijom rekao da će Srbija i dalje politikom privlačenja investitora širom otvoriti vrata i za mnoga druga kooperantska preduzeća.

Srbija će takve projekte nastaviti da podržava, rekao je on, i izrazio nadu da će u narendim godinama na taj način smanjivati broj nezaposlenih.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • drmke

    5. mart 2014 | 15:35

    Kako? Krstic je danas izjavio da ima problema bas sa tim istim tokom! Ko ovde malo lagi???

  • Drazo

    5. mart 2014 | 22:28

    Mogu da pricaju sta hoce, Topolj diktira sve! :-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA