Rusi konfiskuju imovinu evropskih i američkih firmi!

Prema rečima predsednika Komiteta za ustavno zakonodavstvo Andreja Klišasa, pravnici detaljno izučavaju pitanje koliko je mogućnost konfiskacije kompanija i privatnih lica u skladu sa Ustavom Rusije

  • 18

Savet federacije Rusije (gornji dom parlamenta) priprema nacrt zakona koji predviđa konfiskaciju imovine, sredstava i računa evropskih i američkih kompanija, uključujući privatne, koje rade na ruskoj teritoriji, u slučaju uvođenja sankcija Rusiji, javile su danas ruske agencije.

- Nacrt zakona predviđa da takve mogućnosti dobiju predsednik i vlada kako bi se naš suverenitet zaštitio od nasrtaja -  rekao je autor nacrta, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo, sudska i pravna pitanja i razvoj civilnog društva Andrej Klišas.

Prema njegovim rečima, trenutno pravnici detaljno izučavaju pitanje koliko je mogućnost konfiskacije kompanija i privatnih lica u skladu sa Ustavom Rusije.

- Ipak, ne sumnjamo da to odgovara evropskim standardima - rekao je Klišas agenciji RIA Novosti, dodajući da je "dovoljno setiti se primera Kipra, kada je konfiskacija u suštini postala jedan od uslova pružanja pomoći EU toj zemlji".

Prema rečima ruskog senatora, takve mere predviđaju se za posebni federalni zakon.

- Sve sankcije treba da budu uzajamne - rekao je on.

Klišas je, kako navodi Itar-Tass, najavio da će taj dokument biti razmotren i sa poslanicima Državne dume (donjeg doma parlamenta).

Ta agencija podseća da će se na samitu EU u četvrtak razmatrati usvajanje mogućih sankcija Rusiji i da je šef francuske diplomatije Loran Fabijus rekao da će one biti usvojene ako ne bude smanjena napetost oko situacije oko Ukrajine.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je juče, odgovarajući na pretnje Zapada sankcijama, da "o posledicama sankcija Rusiji treba da misle oni koji nameravaju da ih uvode".

- Šteta će u globalnom svetu biti uzajamna, a pretnje Rusiji su kontraproduktivne i štetne - rekao je Putin, a podseća Itar-Tas.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    5. mart 2014 | 16:36

    Putine prepisao bi ti kucu na moru samo da je imam. Kralju

  • FMP DO KOSKE

    5. mart 2014 | 16:02

    Koja si ti legenda od coveka cega si se setio,ne znaju oni na kakvog su brata udarili.. Nama takav jedan fali

  • Tesla

    5. mart 2014 | 15:42

    Tako je,svim fašistima oduzeti imovinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA