SVAKA ČAST: Ima veštačku ruku, a svira bubnjeve! (VIDEO)

Džejson Barns, koji je u nesreći izgubio podlakticu desne ruke, napravio je protezu od žica i pričvrstio je za nadlakticu kako bi mogao da svira bubnjeve, a u međuvremenu je uspeo i da se upiše na Institut za muziku i Medije u Atlanti

  • 1

Amerikanac Džejson Barns je sanjao da postane bubnjar još od tinejdžerskog doba. Međutim, pre dve godine doživeo je nesreću u kojoj je ostao bez podlaktice desne ruke.

Ali mladić se nije predavao. Napravio je protezu od žica i pričvrstio je za nadlakticu. Iako nije mogao da svira onako dobro kao pre nesreće, uspeo je da se upiše na Institut za muziku i Medije u Atlanti.

U međuvremenu profesor bubnjeva sa Instituta upoznao ga je sa Gilom Vajnbergom sa Tehnološkog instituta Džordžije, gde je Barnsu napravljena složena bionička ruka, koja mu, kako sam kaže, omogućava da svira bolje nego da ima dve prirodne ruke, prenosi Elit dejli.

Prošle nedelje Barns je prvi put isprobao novu ruku i kao što se na ovom snimku vidi, njegov ritam i svirka su fantastični.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA