Ruska vojska zauzela vojnu bazu i bolnicu na Krimu

Oko 200 vojnika u 14 kamiona je rano jutros po lokalnom vremenu zapretilo da će sravniti zgradu sa zemljom ukoliko ukrajinski vojnici ne predaju oružje

  • 1

Ruske snage učvrstile su danas svoje prisustvo na ukrajinskom poluostrvu Krim, preuzevši vojnu bolnicu i bazu ukrajinske vojske nekoliko dana pred referendum na kojem će stanovnici Krima odlučiti o budućnosti ovog regiona.

Ukrajinska agencija Interfaks javila je da su proruske paravojne i vojne snage zauzele bolnicu u Simferopolju, glavnom administrativnom gradu na tom poluostrvu, a osoblje sakupili u holu kako bi ih "očigledno upoznali sa novim rukovodstvom te institucije".

Dvadeset pacijenata u toj bolnici je ozbiljno bolesno, navodi Interfaks.

U luci Sevastopolj, ruski vojnici su razoružali vojnike u ukrajinskoj vojnoj bazi, saopštio je portparol ukrajinske vojske Vladislav Seleznjov, a prenosi Rojters.

On je rekao televiziji Peti kanal da je oko 200 vojnika u 14 kamiona oko 1:30 rano jutros po lokalnom vremenu zapretilo da će sravniti zgradu sa zemljom ukoliko ukrajinski vojnici ne predaju oružje, navodi britanska agencija.

Krim, gde pretežno žive Rusi, odbio je da prizna nove vlasti u Kijevu. Stanovnici Krima će se 16. marta na referendumu izjašnjavati o otcepljenju od Ukrajine i pripajanju Rusiji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA