DR PROPAST: Evo šta vam je bitkoin!

Ekonomista Nurijel Rubini nije mnogo optimističan po pitanju budućnosti bitkoina jer ne veruje da će veštačka valuta ikada moći da se koristi

  • 2

Ekonomista Nurijel Rubini, poznat kao Dr Propast, nije mnogo optimističan po pitanju budućnosti bitkoina za koji smatra da funkcioniše po principima piramidalne prevare.

- Bitkoin nije valuta, već novi kanal za kriminalne aktivnosti, posebno ako se ima u vidu rizik od hakera. Bitkoin nema stvarnu vrednost i podložan je velikim fluktuacijama – samo od novembra je izgubio oko 50% svoje vrednosti - izjavio je Rubini i dodao da ne veruje kako će veštačka valuta ikada moći da se koristi poput realnih, prenosi Glas Amerike.

Do sada su brojne zemlje nametnule ograničenja na transakcije u bitkoinima.

Na pad vrednosti ove valute dosta je uticala kineska zabrana transakcija bitkoinima, a dalje nesigurnosti i padovi zatvarali su i značajne internet berze koje su trgovale ovom veštačkom valutom.

Tako je i glavno mesto za razmenu bitkoina, tokijska berza Maunt Goks - koja je funkcionisala od 2010. i obavljala 70% svih svetskih transakcija ovom valutom - podnela zahtev za stečaj, nakon procenjenog gubitka od oko 750.000 svojih klijenata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MRZ

    12. mart 2014 | 09:50

    USD je trenutno najveca piramidalna prevara. BTC je samo nastavak virtualizacije. Verovatno samo jedan od nacina da USA povuce deo bezvrednih dolara sto bezbolnije po njih sa trzista, kao sto su to svojevremeno radili sa navodnim superdolarom, za koji su tvrdili da ga stampa Severna Koreja.

  • Lik

    13. mart 2014 | 08:35

    Još jedno globalisticko s.anje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA