FINIŠ KAMPANJE: Evo zašto i za koga da glasate!

Velika je misterija ko će formirati vladu nakon 16. marta, kao i kome će građani pokloniti svoje poverenje, a evo šta političari poručuju građanima pre početka predizborne tišine

  • 28

U nedelju će građani Srbije dati glas onima za koje veruju da će reformisati privredu Srbije na najbolji mogući način, da će otvoriti nova radna mesta i povesti Srbiju putem sigurne i svetle budućnosti, a Telegraf.rs je stranačkim funkcionerima još jednom omogućio da probaju da vas ubede da im 16. marta ukažete poverenje.

Nadamo se i da su politički funkcioneri rekli sve što su želeli da kažu, jer danas u ponoć počinje predizborna tišina, koja podrazumeva zabranu izborne propagande. Kako, ipak, naši politički funkcioneri ne bi ostali nedorečeni naš portal im je dao priliku da pre nego što predizborna tišina zakuca na vrata, podsete građane zbog čega bi trebalo da glasaju za njihovu izbornu listu.

Član predsedništva naprednjaka, Zoran Babić, kaže da "snažna koalicija okupljena oko SNS-a jedina ima program za snažne reforme, koje zna kako da sprovede"

- Mi smo jedini koji imamo snage da se borimo sa korupcijom i kriminalom i jedini možemo da sprovedemo reforme u društvu. U nedelju građani mogu da biraju da li će glasati za tajkune - za one koji će formirati vladu s Miškovićem, i iako su trenutno u svađi, iskoristili bi svaku priliku da se s njim ponovo udruže ukoliko im "matematika" i građani to dozvole. Jedino SNS i ime Aleksandar Vučić garantuju da neće biti formiranja takve vlade nakon izbora. SNS i Aleksandar Vučić su garant mira, stabilnosti i novih radnih mesta u Srbiji - poručio je Babić.

Svi političari su u razgovoru sa nama istakli da su svesni činjenice da se u Srbiji loše živi i izrazili spremnost da unaprede osnovne uslove za život.

- Ako građani smatraju da im danas nije dobro i ukoliko žele Srbiju koja će biti moderna, prosperitetna, demokratska zemlja za koju se treba boriti, neka izađu na glasanje. Svi koji nisu zadovoljni treba da glasaju za one za koje veruju da će im doneti bolje sutra - poručio je šef kabineta Borisa Tadića, Marko Đurišić, koji očigledano ima puno poverenje u građane Srbije.

Da građani treba, pre nego što u nedelju izađu na izbore,  dvaput da se zapitaju koliko zaista dobro žive, smatra i funkcioner DS-a, Dragan Šutanovac.

- Građani treba, pre nego što u nedelju izađu na izbore, da pogledaju u svoj novčanik, frižider i rezervoar automobila i videće zbog čega treba da glasaju za promene. Privreda je na kolenima, budžet u katastrofi, siromaštvo u porastu, a životni standard u opadanju. DS je ponudila jasan program za rešenje problema u oblasti poljoprivrede, ekonomije, zdravstva, obrazovanja, bezbednosti - poručio je Šutanovac i dodao da za svaki od tih resora "imamo bolje kandidate od svih ostalih stranaka".

Da i LDP ima jasan i strateški plan za razvoj privrede već skoro jednu deceniju tvrdi potpredsednica LDP-a.

- Građani treba da glasaju za LDP zato što smo jedini koji mogu da stanu iza svake reči i zato što već devet godina imamo konkretan i jasan plan za ozdravljenje državnih preduzeća i pokretanje privrede. Mi želimo da uvedemo red u javna preuzeća, da osnažimo privatni sektor, želimo da reformišemo tržište rada, uredimo zakon o radnom odnosu i penzijama. To je jedini način da se u dnevni red uvedu zdravstvo, školstvo i kultura - rekla je Nataša Mićić.

A da Srbiji trebaju investicije i da nije potrebno instistirati "politici stezanja kaiša" smatra URS.

- I Srbiju i Beograd mogu da pokrenu samo investicije i zapošljavanja, a ne stezanje kaiša. Imamo samo jedan život i ne treba ga provesti u odricanju i pukom preživljavanju, već u normalnim stvarima - da se radi i zaradi, da se ima i za slave i za rođendane. Da normalno bude stalno - poručila je Suzana Grubejšić.

Da li su građani Srbije verovali u pravu stranku, testiraće se tek nakon izbora, kada novoformirana vlada počne sa sprovođenjem programa svoje stranke. Nadamo se da će buduća vlada imati dobru koordinaciju između želja građanja i konkretnih planova za budućnost Srbije.

(M. Bojanić)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    13. mart 2014 | 20:04

    Ono što je sigurno jeste da se mnogi guraju na listu, ali cenzus neće proći. Ovaj put nema apstinencije. Obavezan izlazak i bez belih listića. Ne želim da moj glas ode nekome protiv koga sam apsolutno protiv!

  • Catv

    13. mart 2014 | 19:45

    Smarate svi

  • nick sloter

    13. mart 2014 | 20:08

    Jako dobro odradjena politicka kampanja,malo vremena ali dosta dobre ideje i programi!naravno kao i u svakoj kampanji ima svega i svacega!Ima realnih planova ali ima i onih koji nisu ostvarljivi ni u daljoj buducnosti!Meni se dopadaju i stav i program SPS-a, a nekako Ivica Dacic mi je mnogo simpatican!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA