DEKAN ISPRAVLJA BRUKU: Problem profesorke Kovačić biće rešen!

Posle vanredne sednice dekanskog kolegijuma u proširenom sastavu, dekan FTN-a Rade Doroslovački rekao je novinarima da je doneta odluka "koja će razrešiti problem profesorke Kovačić", odnosno da je praktično već rešeno to pitanje, koje je krajem minule sedmice izazvalo burna reagovanja u javnosti

  • 3

Dekanski kolegijum Fakulteta tehnickih nauka (FTN) u Novom Sadu doneo je danas odluku prema kojoj će problem radnog odnosa profesorke Ivane Kovačić biti rešen, izjavio je dekan FTN dr Rade Doroslovački.

 

Istovremeno će peticija studenata tog fakulteta biti korigovana, tako da će se njome tražiti da profesorka Kovačić ostane na fakultetu umesto, kako je prethodno bilo navedeno, da se studenti protive njenom otkazu, rekao je novinarima student prodekan Igor Graić.

 

Posle vanredne sednice dekanskog kolegijuma u proširenom sastavu, Doroslovački je rekao novinarima da je doneta odluka "koja će razrešiti problem profesorke Kovačić", odnosno da je praktično već rešeno to pitanje, koje je krajem minule sedmice izazvalo burna reagovanja u javnosti.

 

 

Naglasivši da se FTN "nikada neće odreći svojih najboljih kadrova", Doroslovački je podsetio da je u slučaj profesorke Kovačić bilo zastoja kada je reč o pokretanju procedure za njeno imenovanje u zvanje redovnog profesora.

 

Statut fakulteta i druga akta FTN-a nalažu da taj predlog mora da prođe kroz matičnu katedru fakulteta, a to se nije dogodilo u januaru, objasnio je dekan.

 

Katedra je, kako je dodao, u januaru pokrenula proceduru za raspisivane konursa za izbor profesora na predmetu koji predaje profesorka Kovačić, naveo je dekan i dodao da je problem nastao onog trenutka kada je ta katedra, "što se nismo nadali, izglasala da se ne raspiše konkurs".

 

Dekan Doroslovački je istakao da je on lično predložio rešenje tog problema koji je na sednici velikog Dekanskog kolegijuma, kako je rekao, usvojen sa samo jednim glasom protiv.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nena

    17. mart 2014 | 17:18

    Nije to problem profesorke kovacic nego dekanov,pa ga zato,tako brzo i resio,cuva svoje du*e kad se podigla bura u javnosti

  • sova

    18. mart 2014 | 07:47

    Neno, Rade Doroslovacki nema problem i nije problem. Molim vas pogledajte oci profesorke Kovacic.

  • mm

    18. mart 2014 | 02:26

    Doros vecito sebe istice kako je najpametniji... Budala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA