Pastor: Očekujem sastanak sa Vučićem!

Ištvan Pastor očekuje da će u toku sledeće nedelje SVM razgovarati sa liderom SNS-a oko učešća u budućoj vladi

  • 2

Predsednik SVM-a Ištvan Pastor očekuje da će sredinom ove nedelje početi razgovore s liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem oko eventualnog učešća SVM-a u budućoj vladi.

 

Platforma za te pregovore, prema Pastorovim rečima, biće izborni program SVM-a.

 

Pastor je još jednom ponovio da SNS-u matematički niko nije potreban za buduću Vladu, ali da je politički situacija takva kakva je bila uoči raspisivanja izbora.

 

 

- Ja mislim da to što mi imamo kao prioritete ne idu nikom na štetu i doživljavamo ovaj trenutak kao neki mogući trenutak za postizanje dogovora. Mi smo spremni da budemo deo parlamentarne većine, pod uslovom da naši prioriteti budu i prioriteti buduće Vlade. Ovo nije ucenjivanje, nego je naprosto priroda politike - rekao je Pastor Tanjugu.

 

On je dodao da ne planiraju personalno učešće u Vladi, ali bi voleli da imaju nekolicinu državnih sekretara po različitim ministarstvima kako bi pomogli u radu.

 

 

Pastor je ponovio da je za mađarsku nacionalnu zajednicu bitno da bude deo izvršne vlasti, u trenutku kada su otvoreni pregovori sa Evropskom unijom i kada se najavljuju reforme.

 

- Mi se ne trpamo i ne bi želeli samo iz hira da budemo deo parlamentarne većine, nego mislimo da dolazi vreme korenitih promena u Srbiji, i kao rezultat pregovora i kao rezultat nemogućnosti održavanja ovakvog stanja srpskog društva. U tom procesu pregovaranja, mislimo da je od interesa za sve nas da i SVM bude deo ekipe koja će usmeravati procese - rekao je Pastor Tanjugu.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA