SRPSKI PRAVNI TIM: Hrvatska gluva i slepa za dokaze i argumente

- Mi smo danas imali jednog oponenta koji je bio pomalo gluv za argumente koje smo mi izneli prošle nedelje, naročito za činjenice, i pomalo slep za dokaze koje smo mi priložili uz naše pisane podneske - izjavio je glavni pravni zastupnik Srbije Saša Obradović

  • 5

Glavni pravni zastupnik Srbije Saša Obradović ocenio je da je Hrvatska, u današnjem odgovoru na srpsku kontratužbu za genocid tokom operacije Oluja, bila "pomalo gluva" i "slepa" za dokaze i argumente.

- Mi smo danas imali jednog oponenta koji je bio pomalo gluv za argumente koje smo mi izneli prošle nedelje, naročito za činjenice, i pomalo slep za dokaze koje smo mi priložili uz naše pisane podneske - izjavio je Obradović posle današnjeg zasedanja Međunarodnog suda pravde u Hagu.

Hrvatska je danas tvrdila da je kontratužba Srbije bez osnova u činjenicama i pravu i da je Oluja bila legitimna vojna operacija, čiji je cilj bilo uspostavljanje teritorijalnog integriteta Hrvatske, a ne progon i uništavanje srpskog stanovništva Kninske krajine. Po Obradovićevim rečima, zastupnici Hrvatske jesu izrazili žaljenje zbog žrtava u Oluji, ali su isto tako potvrdili da "danas postoje svega tri slučaja suđenja za ratne zločine u Hrvatskoj".

- Danas je potvrđeno da niko nikada nije osuđen za ubijanje u operaciji Oluja. O svemu smo danas slušali, a najmanje o ubijanjima koja su usledila tokom i po završetku operacije Oluja - kazao je Obradović.

On je kao nedokazanu i besramnu odbacio tvrdnju da su kolone srpskih izbeglica posle Oluje upadale u "nekakvu unakrsnu vatru", kojom je Hrvatska uzvratila na optužbu Srbije da su izbegličke kolone bile bezrazložno napadane.

- Grčevito hvatanje hrvatskog pravnog tima za praksu Haškog tribunala pokazatelj je da se oni više plaše toga da Srbija ne uspe sa svojom protivtužbom, nego što žele da uspe njihova tužba. Praksa Tribunala nije veoma u korist hrvatske tužbe, jer tamo niko nije ni optužen za genocid - zaključio je Obradović.

Drugi krug razmene argumenata o tužbi Hrvatske protiv Srbije zbog navodnog genocida nad Hrvatima tokom rata na teritoriji te republike 1991. počeće pred najvišim sudom UN 20. marta. Srbija kontratužbom tvrdi da je genocid počinjen nad Srbima iz Kninske krajine, tokom Oluje, u avgustu 1995.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ironičar

    18. mart 2014 | 15:04

    Lažljive sluge, uvek bili i ostali, sve potomaci Ustaša, imali dva lica kroz čitav period SFRJ... Ali JOOOJ Srbijo među šljivama, da je Bog, pa da si ti Srbijo država... pa da ne mora Hrvatska da vas podseti da ih treba tužiti, već bi to sami uradili, a pogotovo za 2. sv. rat - GARANTOVANA RATNA ODŠTETA. I da je Bog, pa da je Srbija država, da npr. nije trebala Crna Gora prvo da se otcepi da bi mi konačno imali svoju zastavu i grb. Uništila nas Jugo-ideologija ... i podelila. Žalost

  • Činjenice

    18. mart 2014 | 15:18

    Ako ovako nastavite bogami preko nas nećete u EU

  • Boki

    19. mart 2014 | 00:49

    More, nisu oni ni gluvi ni slepi, nego se prave ludi. Na kraju nije ni bitan njihov stav i odnos, nego je bitan stav suda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA