OBAMA: Vojska SAD neće intervenisati u Ukrajini!

- Uključivanje u vojnu akciju s Rusijom ne bi bilo prikladno i ne bi bilo dobro ni za Ukrajinu - rekao je američki predsednik

  • 45

Američki predsednik Barak Obama odbacio je bilo kakvu vojnu akciju Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Ukrajini, ali je obećao da će izgraditi "snažan diplomatski front" protiv Rusije.

- Nećemo ulaziti u vojnu akciju u Ukrajini. Ono što ćemo da uradimo jeste da mobilišemo sve naše diplomatske izvore da obezbedimo da smo dobili snažnu međunarodnu povezanost koja šalje jasnu poruku - rekao je Obama u intervju sa američku televizijsku mrežu NBC u San Dijegu u američkoj državi Kalifornija, prenela je agencija AFP.

Rojters dodaje da je Obama, koji je nametnuo sankcije 11-torici ruskih i ukrajinskih zvaničnika u ponedeljak, rekao da će Vašington pogurati diplomatske napore da se izvrši pritisak na Rusiju da "olabavi stisak" regiona Krima na jugu Ukrajine.

- Postoji bolji put, ali mislim i da bi, čak, Ukrajinci priznali da za nas (SAD) uključivanje u vojnu akciju s Rusijom ne bi bilo prikladno i ne bi bilo dobro ni za Ukrajinu - rekao je Obama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • специјални

    20. mart 2014 | 08:28

    Пуне гаће.

  • Mihjlo

    20. mart 2014 | 08:03

    Rusi su agresori, izvršili invaziju, a Amerika jadna ne može da intervenise onako humanitarno i hirurški

  • gigo

    20. mart 2014 | 07:59

    Neces ti vise nigde intervenisati bez saglasnosti Rusije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA