HAG: Nema revizije oslobađajuće presude Perišiću

Žalbeno veće tribunala odbacilo je zahtev navodeći da tužilaštvo nije pružio uverljive razloge zbog kojih bi Haški tribunal odstupio od utvrđene sudske prakse i poništio pravosnažnu oslobađajuću presudu Perišiću

  • 5

Žalbeno veće Haškog tribunala danas je odbacilo zahtev Tužilaštva da se ponovo razmotri odluka o oslobađanju bivšeg načelnika Generaštaba Vojske Jugoslavije Momčila Peršića po optužbi za pomaganje i podržavanje zločina počinjenih u Sarajevu i Srebrenici od 1993. do 1995. godine, saopšteno je danas iz Haga.

 

Tužilaštvo je početkom februara zatrašilo od Žalbenog veća da ponovo uzme u razmatranje drugostepenu presudu u predmetu Perišić i odluči o Perišićevoj krivičnoj odgovornosti za pomaganje i podržavanje zločina u Sarajevu i Srebrenici.

 

To što je Tužilaštvo nakon pažljivog razmatranja dostavilo ovaj zahtev direktna je posledica presude u predmetu bivšeg potpredsednika Vlade SRJ Nikole Šainovića, koja je doneta 23. januara 2014. godine, naveo je tada tužilac Serž Bramerc.

 

 

Žalbeno veće je danas međutim, odbacilo taj zahtev navodeći da tužilaštvo nije pružio uverljive razloge koji bi bili u interesu pravde, a zbog čega bi Haški tribunal odstupio od utvrđene sudske prakse i poništio pravosnažnu oslobađajuću presudu Perišiću.

 

Perišić je prvostepenom presudom osuđen na 27 godina zatvora, ali ga je Žalbeno veće oslobodilo svih tačaka optužnice.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    20. mart 2014 | 20:52

    СЛОБОДА ШЕШЕЉУ КОЈИ ТРУНЕ У ЗАТВОРУ ЗБОГ НАШИХ ИЗДАЈНИКА

  • APOSTOLOVIC

    20. mart 2014 | 21:18

    Ovaj americki spijun nije kriv sto je izdao svoj narod SRAMOTA

  • XXXL

    20. mart 2014 | 21:16

    Ovog iza resetaka!! Kao da se zaboravilo kako je prodavao informacije stranim sluzbama!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA