0

Mladi robotičar Aleksa Ćorović iz Bačke Palanke na Evropskoj noći istraživača

Evropska noć istraživača je događaj posvećen popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu

Aleksu Ćorovića iz Bačke Palankečlana Udruženja robotičara M41+, svi su posetioci Noći istraživača danas mogli da upoznaju u Beogradu, na Savskom šetalištu kod Kalemegdana, kao i deo njegove ekipe koja je osvojila drugo mesto na evropskom Eurobot Open takmičenju.

Oni su zajedno sa robotima vicešampionima bili tamo.

- Nama kao mladim robotičarima, veoma je važno učestvovanje na Noći istraživača, jer tu možemo da predstavimo svoju ideju, kao i uspehe koje smo postigli na takmičenjima prethodnih godina, kako evropskim, tako i državnim, ali još bitnije od toga nam je da ostale upoznamo sa svetom robotike, jer je to oblast koja je u ekspanziji i očekuje se sve veći i veći udeo nje u našim svakodnevnim životima - objašnjava Aleksa, koji za najveće naučno otkriće smatra "otkriće tranzistora i smeštanje miliona njih u jedno integrisano kolo, čime se "moć" računara znatno povećava.

Evropska noć istraživača je događaj posvećen popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu. Ovo je jedinstvena prilika da se upoznaju istraživači, da se sa njima razgovara i sazna šta oni zaista čine za društvo, na jedan interaktivan način. Veliki broj eksperimenata, naučno-popularizovanih predavanja, aktivnosti za decu, poseta istraživačkim laboratorijama, naučnih kvizova, igara, takmičenja sa istraživačima, sve je ono što očekuje posetioce na samoj noći - prenosi backapalankavesti.com.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Bačka Palanka, Istraživanje, Noć istraživača, robotičari, Takmičenje

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata