Promenom vlasnika Bus plusa veća naplata karata

Pregovori Privremenog organa i zastupnika turske kompanije Apeks nisu uspeli, a Goran Vesić očekuje da će promenom vlasnika Bus Plusa doći do većih godišnjih prihoda od naplate karata za gradski prevoz

  • 13

Promenom vlasnika Bus plusa, Beograd bi mogao da dođe do većih godišnjih prihoda od naplate karata za gradski prevoz u izosu od 200 do 300 miliona dinara, izjavio je danas sekretar Privremenog veća Beograda Goran Vesić.

Vesić je rekao su predstavnici Grada imali intenzivne pregovore prošle sedmice sa zastupnicima turske kompanije, koja je vlasnik Bus plusa, ali je podsetio da dogovor nije postignut.

- Predsednik Privremenog organa Siniša Mali je naredio Direkciji za javni prevoz i drugim gradskim organima da počnu pripreme za raspisivanje tendera za novog operatera za tu uslugu. Ako se ništa dramatično ne promeni, tražićemo novog patnera, s tim da će Grad biti većinski vlasnik - rekao je Vesić.

On je ukazao da je to što Grad nije imao udela u Bus plusu i bio osnovni prolem. Vesić je zaključio da će se raditi na tome da taj sistem pripadne Gradu, što će povećati naplatu karata, obezbediti veće investicije i uvesti više reda u gradski prevoz.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    7. april 2014 | 13:22

    Mrzim ove političke ljigavce koji se gađaju milionima kao da je to ne znam šta...200-300 miliona, pa tako okvirno i moja baba može da pogodi...njima je 100 miliona razlika ništa...Dajte konkretne predloge rešavanja problema i konkretne cifre...zna se koja je cena karte, korigujte je da bude pristupačna svima, zna se koliko se ljudi dnevno vozi GSP-om i izađite sa pravim ciframa...a ne 200-300 miliona

  • Željko

    7. april 2014 | 15:34

    Prvo ste ga urnisali, nagovarali ljude da ne placaju, a sad kazete da ce biti bolje...... kako da ne....... totalna ne odgovornost

  • A

    7. april 2014 | 14:12

    Sjasi Kurta pa uzjasi Murta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA