Vesić: U sredu neće biti biran gradonačelnik

Sekretar Privremenog organa rekao je da će sutra biti poznato koje će sve stranke činiti novu gradsku vlast

  • 1

Sekretar Privremenog organa, Goran Vesić, izjavio je da gradonačelnik Beograda neće biti biran sutra, ali da će biti poznato koje će sve stranke činiti novu gradsku vlast.

Vesić je novinarima rekao da predsednik Skupštine grada, koji će biti izabran na konstitutivnoj sednici, neće za sutra zakazati novu sednicu na kojoj treba da budu izabrani gradonačelnik, Gradsko veće i novi sastav GIK-a, ali se može desiti da odredi datum kada će ta sednica biti održana.

Vesić je, takođe, rekao da će se sutra u 10 sati znati ko će činiti većinu u gradu, ali nije mogao da precizira koje će to stranke biti.

- To je pitanje za šefove odborničkih grupa. SNS ima većinu, ali intencija te stranke je da ne vlada sama - rekao je Vesić.

On je izrazio nadu da će sutrašnja konstitutivna sednica brzo biti završena i da će gradski parlament biti konstituisan.

Govoreći o konsultacijama koje su održane sa predstavnicima izbornih lista koje su ušle u gradsaki parmanet, Vesić je rekao da će u Skupštini grada biti pet odborničkih grupa - SNS, DS, SPS, DSS i PUPS.

On je dodao da je na konsultacijama utvrđen sastav verifikacione i administrativno - mandatne komisije koja će imati 11 članova - šest sa liste SNS, dva iz DS i po jedan iz SPS, PUPS-a i DS S-a.

Predsednik administrativno - mandatne komisije, dodao je Vesić, biće iz DS-a pošto je običaj da ga opozicija predlaže, a njegov zamenik iz SNS-a.

Vesić je rakao i da je na konsultacijama postignut dogovor o budućem sastavu GIK-a koji će imati 15 članova, odnosno predsednika i šest članova sa liste SNS, tri iz DS, po dva iz SPS i DS S i jednog iz PUPS-a.

Na konsultacijama je postignut dogovor i o tome gde će odbornici sedeti u Skupštini grada.

- Konsultacije su prošle uspešno i postignut je dogovor svih odborničkih grupa o toku konstitutivne sednice - zaključio je Vesić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rey

    22. april 2014 | 15:18

    Da vlada Srbijom ima jedan predaednik a gradom Beogeadom treba vise njih nista nerazumem bice mnogo babica kilavo dete ?!!!!????!!!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA