ZBOG LOŠE SITUACIJE U BEOGRADU: Porodiljama manje para!

Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić objasnio je da novom Odlukom o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada, zaposlene porodilje od 25. aprila dobijaju 10.000 dinara, a nezaposlene 20.000 dinara zbog ograničenih sredstava na konsolidovanom računu

  • 33

Grad Beograd će nastaviti da pomaže zaposlene i nezaposlene porodilje, ali je visina novčanih davanja smanjena zbog teške finansijske situacije u gradu, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić objasnio je da novom Odlukom o dodatnim oblicima zaštite porodilja na teritoriji grada, zaposlene porodilje od 25. aprila dobijaju 10.000 dinara, a nezaposlene 20.000 dinara zbog ograničenih sredstava na konsolidovanom računu.

- Sekretarijat za socijalnu zaštitu i stručne službe revidirale su raniju odluku i odredile ove iznose novčanih pomoći korisnika - rekao je Matić.

On je dodao da porodilja pravo na jednokratno novčano davanje ostvaruje podnošenjem zahteva, a potreban je i izvod iz matične knjige rođenih za dete, lična karta, izvod iz matične evidencije Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja, izvod iz matične knjige venčanih, lična karta supruga ili vanbračnog partnera, prijava prebivališta za maloletno izdržavano dete ili decu, kao i potvrda o prihodima domaćinstva isplaćenih u prethodna tri meseca.

Prema njegovim rečima, ta dokumentacija je neophodna zbog adekvatnijeg utvrđivanja socijalnog statusa podnosioca zahteva, ravnomernije i pravednije raspodele ograničenih sredstava.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    28. april 2014 | 21:39

    Ovo je sramno. Umesto da podsticu radjanje dece, kao sto se to radi u Jagodini i NS. Sramota!

  • Dag

    29. april 2014 | 11:37

    Veoma je lose - deca mnogo trose!... ( Dal' uopste vi imate srama - malo li je, danas biti - MAMA ? )...

  • Киза

    28. april 2014 | 23:48

    Боље да се направи викендица него да се да жени да прехрани дете свака вам част,јадна је и бедна Србија

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA