Evo šta je sve ukinuo grad Beograd!

Pravo na povremenu jednokratnu pomoć izgubila su deca bez roditeljskog staranja, učenici i studenti. Ovu pomoć ubuduće neće imati i đaci osnovnih, srednjih škola, studenti, koji imaju smetnje u razvoju.

  • 18

Grad Beograd ubuduće više neće novčano pomagati najsiromašnijim penzionerima koji imaju primanja niža od 20.000 dinara.

Podsećamo, prethodne dve godine, grad je u četiri rate, najsiromašnijim penzionerima pomagao sa 1.000, 4.000 i 5.000 dinara, zavisno od toga da li su primali manje od 15.000, 18.000, odnosno 20.000 dinara.

U Odluci o pravima i uslugama socijalne zaštite, na osnovu navedenog u Službenom listu, vidi se da grad ukida član 15. po kome je imao mogućnost da pomogne Svratištu za decu, koje 24 časa dnevno brine o mladima koji žive i rade na ulici.

Grad Beograd ukinuo je Upravu za vode, a poslove preduzeća, predmete, arhivu i zaposlene, preuzeo je Sekretarijat za privredu. Prestale su da rade i Kancelarija za mlade, Uprava za energetiku, Kancelarija za zaštitu pacijenata, Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima.

Sekretarijat za privredu preuzeo je poslove u oblasti zoohigijene, Sekretarijat za poljoprivredu integrisao se u Sekretarijat za privredu, dok je osnovana služba za internu reviziju grada Beograda, kao i služba za budžetsku inspekciju. Ubuduće, Direkcija FEST-a biće Centar beogradskih festivala, dok su ukinuti BELEF centar i „Jugokoncert“, pišu "Večernje Novosti".

- Nismo obavešteni o ovoj odluci grada, jer smo prethodnih deset dana bili angažovani oko dece iz poplavljenih područja. Ove godine nismo imali finansijsku pomoć, osim što koristimo gradske prostorije u Krfskoj ulici. Verujem, ipak, da nam neće biti ugrožen rad u narednom periodu - priča Milica Đorđević, izvršni direktor Centra za integraciju mladih.

Grad je iz svog delokruga rada izbrisao i usluge podrške za samostalan život, pa neće biti više finansirana personalna asistencija za odrasle i starije osobe sa telesnim invaliditetom.

Pravo na povremenu jednokratnu pomoć izgubila su deca bez roditeljskog staranja, učenici i studenti. Ovu pomoć ubuduće neće imati i đaci osnovnih, srednjih škola, studenti, koji imaju smetnje u razvoju.

Izmena je bilo i kod interventne novčane pomoći, kao i kod stalne novčane pomoći, što se odnosi na roditelje koji imaju trojke, četvorke, petorke, šestorke i duple blizance. 

Pravo na jednokratnu pomoć, ubuduće, pojedinac i porodica moći će da ostvare samo jednom u kalendarskoj godini, a taj iznos ne može biti veći od 80 odsto prosečne plate.

Sve odluke doneo je Privremeni organ grada Beograda 22. aprila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iv

    28. maj 2014 | 17:48

    Ajde,ajde,mozete vi i bolje! Ukinite nam vazduh,pravo misljenja,pravo na zivot, ako se ovo zivotom moze zvati.Posle se pitate zasto ljudi odlaze iz zemlje!!!

  • mrak

    28. maj 2014 | 13:28

    mrak!

  • Sutra

    28. maj 2014 | 12:42

    Pomoć zaposlenim trudnicama i porodiljama moguće je ostvariti ako po članu domaćinsva primanja ne prelaze 10000din. To znači da ako je i suprug zaposlen sa prvim i drugim detetom je teško izvodljivo, a samohrana majka mora da prima ispod 20000. Nastavite sa glasanjem, hvala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA