MALI: Pet puta više komunalnih policajaca

Gradonačelnik Beograda nakon obilaska Komunalne policije izjavio je da bi umesto na 5.000 građana po jedan komunalni policajac trebalo da dođe na 1.000 Beograđana i dodao da će u narednim mesecima gradska vlast predložiti izmenu Zakona o komunalnoj policiji

  • 20

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je danas Komunalnu policiju i poručio da će u narednim mesecima gradska vlast predložiti izmenu Zakona o komunalnoj policiji kako bi se broj pripadnika ove službe povećao i time omogućila veća sigurnost građana.

Mali je novinarima nakon obilaska rekao da bi umesto na 5.000 građana, po jedan komunalni policajac trebalo da dođe na 1.000 Beograđana.

- Mi želimo da promenimo način na koji funkcioniše komunalna policija. S tim u vezi mi ćemo u narednih nekoliko meseci predložiti izmene Zakona o komunalnoj policiji gde ćemo predložiti da se veći broj komunalnih policajaca zaposli, odnosno da umesto na 5.000 građana bude jedan komunalni policajac na 1.000 građana. Tako bi sa većim brojem komunalnih policajaca mogli da pokrijemo ceo Beograd i da svaki blok i deo grada ima svoje komunalne policajce - istakao je Mali.

Na taj način, dodao je, povećala bi se sigurnost građana, a i omogućilo bi se da Komunalna policija efikasnije posluje.

Mali je podsetio da u gradu radi 317 komunalnih policajaca i da po sistematižaciji treba da ih bude 352. Zato je, kako je rekao, predložio direktoru Komunalne policije da se raspiše konkurs i prime novi ljudi do tog broja.

U razgovoru sa vrhom MUP, kako je rekao, pokušaće da za komunalne policajce dobije veća ovlašćenja pogotovo kada je reč o saobraćajnim prekršajima.

- Komunalna policija jedna je od najznačajnijih institucija grada Beograda ne samo zbog toga što su komunalni policajci zaduženi da održavaju red i mir u Beogradu, već i zbog toga što su oni svakodnevno u komunakaciji sa građanima, posetiocima grada i turistima - rekao je Mali.

On je dodao i da od toga kako oni prilaze svom poslu odražava se i na sliku grada Beograda.

Gradonačelnik Beograda se zahvalio pripadnicima Komunalne policije na angažovanosti tokom poplava jer su pomagali kako u prihvatnim centrima, tako i u Obrenovcu i Šapcu.

Direktor komunalne policije u gradu Beogradu Nikola Ristić rekao je da će preventivan rad sa većim brojem komunalnih policajaca biti bolji, ali da im je osim većeg broja policajaca neophodna pomoć u tehnici i vozilima.

- Nadam se da će pored većeg broja komunalnih policajaca i tehnika biti dostupnija Komunalnoj policiji - vozila, oprema, uniforme - naglasio je Ristić i dodao da će u narednom periodu Komunalna policija raditi pojačano u zoni aerodroma, pijaca i veletržnica.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sta mislite?

    9. jun 2014 | 11:05

    Kako bi bilo da za promenu postanu nadlezni za nesto,posto do sada ni za sta nisu bili,pa da znamo zasto uopste postoje i za sta primaju platu...Strasno

  • dasdsa

    9. jun 2014 | 11:06

    jer privatna policija busplus-a ne moze da ceka...

  • Marrina

    9. jun 2014 | 11:09

    5x vise ne radnika koji nikad ne dodju kad im se nesto prijavi..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA