Vesić: Budžet Beograda realan je i štedljiv!

Menadžer grada Beograda je podsetio da je 20 milijardi dinara predviđeno za kapitalne investicije, da su planirane i subvencije za saobraćaj

  • 0

Menadžer grada Beograda Goran Vesić izjavio je danas da je budžet, koji je usvojila Skupstina Beograda, realan i štedljiv i ograničen zatečenom finansijskom situacijom, odnosno dugom od 1,1 milijardu evra.

 

Vesić je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, precizirao da se u budžetu nalazi 14,7 milijardi dinara obaveza iz prošle godine, od čega, primera radi, 235 miliona dinara za trudnice, 50 miliona dinara za porodilje, 255 miliona dinara za penzionere i da se te obaveze isplaćuju.

 

Menadžer grada Beograda je podsetio da je 20 milijardi dinara predviđeno za kapitalne investicije, da su planirane i subvencije za saobraćaj i naglasio da nijednog časa neće bilo kome biti obećano ono što nije moguće dati.

 

 

Vesić je ukazao na dobitke u poslovanju ove godine preduzeća kao što su "Parking servis", "Vodovod" i "Veletržnice", što govori o domaćinskom poslovanju.

 

On je rekao da je u toku čišćenje Obrenovca posle poplave i da je vojska tu najviše angažovana, da se voda povukla i da je sada potrebno renoviranje kuća, da se nadležni organi time bave i da će glavni grad učiniti sve što je u njegovoj nadležnosti da se to uradi.

 

Vesić je najavio raspisivanje tendera za deponiju Vinču početkom sledeće godine i da je vrednost tendera između 200 i 300 miliona evra i najavio da će biti fabrike za reciklažu i proizvodnja struje.

 

 

Vesić je rekao da glavni grad ubrzano radi na stvaranju uslova za realizaciju projekta "Beograd na vodi" i najavio otvaranje u petak renoviranog zdanja Beogradske zadruge, ističući da je reč o jednoj o najlepših zgrada i da se obnavlja stari Beograd.

 

On je dodao da se nada da će početkom sledeće godine, što se tiče glavnog grada, biti ispunjeni svi uslove da počnu da se grade prvi objekti iz projekta "Beograd na vodi".

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA