RADNIK POŠTE: Devojke kod mene, matore na drugi šalter!

Bahato ponašanje radnika poslovnice Pošte na Slaviji uznemirilo je sve prisutne. Klijenti ove pošte svakodnevno trpe uvrede, a jedna sugrađanka je ipak odlučila da se za pomoć obrati inspekciji rada

  • 46

Velika gužva i nestrpljivi klijenti su često glavni razlog za oštre stavove šalterskih radnika. Međutim, često se dogodi da zaposleni u mnogim bankama ili poštama pređu granicu prikladnog. Zbog drskog ponašanja, jedna Beograđanka za pomoć se obratila inspekciji rada.

- Stani, dođi ovamo, devojke kod mene, a matore nek idu na drugi šalter! Kusur? Kako vam nisam vratio, hoćeš k...c da ti vratim! - ove uvredljive izjave radnika pošte Bratislava J. frapirale su Beograđanku Sonju. S. dok je čekala u redu u poštanskoj ekspozituri na Slaviji, piše Kurir.

- U poštu sam otišla da platim račun za mobilni telefon, radila su dva šaltera za uplatu i isplatu, a ispred mene je bilo četvoro-petoro ljudi. Tada je iz čista mira vidno pijan službenik pošte počeo da viče, vređa, psuje klijente, čašćava ih g.....a. Gledala sam u ljude ispred sebe, pa u njega.Nisam mogla da verujem - priča vidno šokirana žena, koju je dodatno porazilo to što je Jovanović, teatralno bacajući novac zbog kusura koji je trebalo da vrati starijoj gospođi, više ličio na lokalnog pijanca nego na šalterskog službenika. Zbog toga je, kako kaže, sve prijavila inspekciji rada.

Žalili se nadležnima

Kako kaže, obratila se i šefici poslovnice pošte na Slaviji, koja joj je rekla da je njihov kolega takav, da su se žalili nadležnima, ali da im niko još nije odgovorio.

To je potvrdila šefica poslovnice, baš kao i nekoliko zaposlenih u ovoj ekspozituri, koji u strahu od otkaza nisu želeli da im se objave imena.

Žalbe kolega

- Njegovo stalno radno mesto je u pošti kod Železničke stanice. Za nedelju dana, koliko je zamenjivao koleginicu u našoj maloj ekspozituri, u koju uglavnom dolaze finiji klijenti - advokati, lekari, ambasadori, na njega se požalilo sedam-osam ljudi.

- Često je pod gasom i koleginice zaziru od njega, pogotovo što nivo unetog alkohola raste kako radno vreme odmiče. Ali takav je već deset godina, stvarno ne znam ko ga i zašto toleriše - navode u pošti i dodaju da Jovanović bez greške radi svoj posao koji se ne tiče kontakta s mušterijama.

Ne radi danima

Na šalterima u pošti kod Železničke stanice u prethodna dva dana nismo zatekli Bratislava Jovanovića. Jedna od njegovih koleginica rekla nam je da je na drugom radnom mestu. Zvaničan odgovor od "Pošte" do zaključenja broja nismo dobili.

Rukovodilac: ON JE JEDAN OD NAJBRŽIH RADNIKA

Neposredni rukovodilac Bratislava J, Novica Purić rekao je da nije imao problema sa službenikom na koga se korisnici žale.

- Bratislav je jedan od najbržih radnika. Ja sam mu pet godina rukovodilac i nisam ga video u alkoholisanom stanju - kaže Purić.

Na pitanje zašto danima Jovanovića ne radi, rekao je da će narednih mesec dana biti odsutan zbog privatnih problema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NN

    2. avgust 2014 | 15:42

    Cast izuzecima ali je vecina radnika poste drska,bezobrazna i nekulturna.Nazalost nemamo kome da se zalimo(pogotovu u manjim mestima)jer ih nadlezni stite

  • Miiile, još dinamita!

    2. avgust 2014 | 14:00

    Jel to onaj brka,što se češlja svakih pet minuta! Kralj! Bludni sin,Čarlsa Bukovskog uživo!!

  • Milica

    2. avgust 2014 | 15:13

    Mene je povredilo nesto drugo:,,Kod nas dolaze fini klijenti,doktori,advokati,ambasadori,,.Ovo je za otkaz. Mozda je ovon coveku bas to zasmetalo,mada ,bez obzira na razlog oba slucaja su za otkaz,jedan FINI ,jedan prostacki.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA