ISTRAŽUJEMO: Da li bandere u Beogradu mogu da vas ubiju?! (FOTO)

- Na banderama je poklopac za struju potpuno otvoren ili poluotvoren. Moje dete, koje ima 20 meseci, na samo metar od klupe gde smo se svi igrali, udarila je struja jer se uhvatio za banderu. Srećom, sem što se uplašio, vrisnuo i plakao nikakvih drugih posledica nije bilo - kaže Dubravka Đaković, uznemirena majka

  • 16

Redakciji Telegrafa danas je stiglo obaveštenje od potresenih roditelja dvadesetomesečnog deteta koje je pre dve večeri udarila struja na banderi u Topčiderskom parku.

Uznemirena majka, Dubravka Đaković, navela je da je poklopac na banderi bio potpuno otvoren i da su sve žice i osigurači bili izloženi. Ispričala je da se njeno dete kroz igru uhvatilo za banderu, prilikom čega ga je udarila struja.

- Na banderama je otvor za struju potpuno otvoren ili poluotvoren. Večeras je moje dete koje ima 20 meseci, na samo metar od klupe gde smo se svi igrali, udarila struja jer se uhvatio za banderu. Srećom, sem što se uplašio, vrisnuo i plakao nikakvih drugih posledica nije bilo- objasnila je uzbuđena žena.

Ona je apelovala na nadležne organe da reše ovaj problem, jer se, kako kaže, plaši da se ovo ne desi još nekom mališanu, koji može snositi mnogo veće posledice.

Plašim se da će sutra neko drugo dete proći sa mnogo ozbiljnijim posledicama, ukoliko se taj problem ne reši. Molim vas da ovu vest objavite kako bi nadlažni reagovali u što kraćem mogućem roku i tako zaštitili sve prolaznike a naročito decu - završila je dečakova majka.

U potrazi za odgovorom, kontaktirali smo Elektrodistribuciju Srbije, koja je u saradnji sa Javnom rasvetom brzo i efikasno dala obrazloženje za nastalu situaciju.

- Poklopci koji se nalaze na banderama javne rasvete, sastavljeni su od legura koje su jako dobri izolatori. Verovali ili ne, dnevno u Beogradu nestane od 20 do 50 takvih poklopaca. Takva vrsta krađe dobro nam je poznata i zbog toga svakog dana šaljemo ljude na teren, koji menjaju te poklopce - rekli su nam iz EDB-a, dodajući da su upoznati sa incidentom i da su reagovali na vreme.

- Upoznati smo sa situacijom i juče su poklopci na banderama u Topčiderskom parku zamenjeni. 

Takođe smo pitali i mogu li ovakvi strujni udari biti pogubni i smrtonosni.

- Radi se o naponu od 220 voliti. Opasnost zavisi od dužine trajanja strujnog udara. To znači da ukoliko osoba bude u kontaktu sa strujom par sekundi, ozbiljnih posledica neće biti, ali ako to traje duže, može doći do stanja opasnog po život- rekli su nam iz EDB-a.

Ovako brza reakcija nadležnih organa obradovaće sve građane, jer ukoliko se nađu u sličnoj situaciji ili zapaze ovakav prizor, potrebno je samo da prijave kvar i situacija će ubrzo biti sređena.

(D. Čavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sok

    13. septembar 2014 | 16:59

    Hoce da poskupe struju 12% a ne mogu da zatvore i osiguraju jednu ulicnu banderu. Direktori javne rasvete da lepo napuste preduzece.

  • nesh_bros

    13. septembar 2014 | 23:16

    Vise ne mogu da slusam majke koje sede i piju pice.. dok deca trce okolo. Pa im smeta i semafor koji ne radi, i to sto nema pesackog, i pas, i macka, i rupa.. pa sad i poklopac ! Vodi vise racuna o detetu a manje o kafi, cigarici i mobilnom !

  • Pa da

    13. septembar 2014 | 16:17

    Sto jednostavno ne stave plasticne poklopce?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA