PITALI SMO BEOGRAĐANE: Kako biste reagovali da vam dete kaže da je gej? (VIDEO)

Prema rezultatima ankete Telegrafa, Srbi bi prihvatili dete ako im kaže da je homoseksualac, ali su žestoko protiv održavanja Parade ponosa

  • 0

Uprkos činjenici da mnogi naučnici objašnjavaju homoseksualnost kao prirodnu seksualnu različitost, u Srbiji i dalje postoji veliki broj homofoba. Kako je ostalo nešto više od nedelju dana do održavanja Parade ponosa, Telegraf je sproveo zanimljivu anketu.

Glavna pitanja bila su: šta naši sugrađani misle o ovoj manifestaciji i kako bi reagovali da saznaju da je njima bliska osoba homoseksualnog opredeljenja?

Od 10 ispitanika različite životne dobi, bilo je onih koji nemaju nikakav stav, neki su se žustro bunili protiv paradiranja, a bilo je i onih koji podržavaju ovu manifestaciju i ne vide je pretećom po naše društvene ili moralne vrednosti.

Druga stvar koja nas je zanimala jeste kako bi naši sugrađani reagovali da saznaju da je njima bliska osoba homoseksualnog opredeljenja.

- To je njihova stvar, ja bih to prihvatila, jer je i on čovek kao i mi - bio je jedan od najčešćih odgovora.

Stavovi naših sugrađana su različiti, međutim, malo je bilo onih koji su želeli da učestvuju u anketi koju smo sproveli.

Pre nego što pogledate našu anketu, pokušajte da sebi odgovorite na sledeća pitanja:

Kako biste vi reagovali kada biste saznali da je neko, vama blizak, homoseksualnog opredeljenja?

Da li bi se i koliko vaš odnos promenio?

Nedelja ponosa, koja je u maju odložena zbog vanredne situacije, biće održana od 22. do 29. septembra, a šetnja gradom najavljena je za 28. septembar.

(Mihajlo Pavić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA