Beograd dobija direktore preduzeća i ustanova kulture, a Koča Popović i Peko Dapčević ulice!

Skupština Beograda trebalo bi danas da imenuje direktore većeg broja ustanova kulture i Javnih preduzeća čiji je osnivač, kao i da preimenuje neke od ulica

  • 3

Skupština Beograda trebalo bi danas da imenuje direktore većeg broja ustanova kulture  i javnih preduzeća čiji je osnivač, kao i da preimenuje neke od ulica. Na osnovu javnih konkursa sprovedenih tokom leta upravni odbori tih ustanova izabrali su kandidate za direktore, a informaciju o realizaciji konkursa juče je prihvatilo Gradsko veće. Ulice u Beogradu trebalo bi da dobiju Koča Popović i Peko Dapšević.

Za diretkore javnih preduzeća predloženi su: Ivan Sočo (Gradske pijace), Svetozar Veselinović (Vodovod), Nenad Đinđić (Beogradvode) i mnogi drugi.

Za direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture predložena je diplomirani arheolog Nela Mićović, za direktora Istorijskog arhiva grada Beograda magistar političkih nauka Dragan Gačić.

U više pozorišta za direktore su predloženi glumci: u Jugoslovenskom dramskom Tamara Vučković Manojlović, Beogradskom dramskom Slobodan Chustić, Ateljeu 212 Branimir Brstina, pozorištu "Duško Radović" - Aleksandar Rodić, pozorištu "Puž" Branislav Milićević, pozorištu "Boško Buha" - Milorad Mandić.

Književnik Dušan Kovačević trebalo bi da bude na čelu Zvezdara teatra, a diplomirani politikolog Miloš Latinović Bitef teatra. U Pozorištu na Terazijama predložen je dramaturg Aleksandar Ðaja, u Pozorišta lutaka "Pinokio" dramaturg Igor Bojović.

Za direktora Dadova predložen je specijalista inženjerskog menadžmenta Vladimir Mijović, u Dečjem kulturnom centru Beograd glumica Olivera Ježina.

Predloženi su i direktori centara za kulturu - u Lazarevcu profesor razredne nastave Stela Stanišić, Mladenovcu diplomirani ekonomista Branko Miloradović i Rakovici magistar didaktičko-metodičkih nauka Nataša Nikolić.

Magistar slikarstva Mihailo Petković predložen je za direktora Prodajne galerije "Beograd", diplomirani pravnik Filip Brusić Renaud za direktora Kuće legata, doktor tehničkih nauka Branimir Jovanović za direktora Muzeja Nikole Tesle.

Kandidati za direktora Kulturnog centra Beograda dostavili su nepotpune prijave, tako da javni konkurs nije uspeo i biće ponovo raspisan, saopštila je gradska uprava.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiza

    18. septembar 2014 | 11:46

    Malo imamo direktora, pa nam treba jos. Uskoro ce biti na svakog radnika jedan direktor. Dajte radna mesta za radnike, a ako radnici rade dobro , direktori im upste i ne trebaju, tj, radnici bez direktora mogu a direktori bez radnika ne.

  • Vladimir

    18. septembar 2014 | 08:46

    Blago nama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA