HAKOVANE KAMERE: Manijaci gledaju žene na depilaciji!

Sajt je raj za voajere svih vrsta kojima su beskrupulozni hakeri omogućili da zađu u najveću intimu. Svaki korisnik interneta može neprekidno da gleda ko i šta kupuje u pojedinim prodavnicama, ko je s kim otišao na sastanak u kafić, ali i snimke iz domova nekih Beograđana

  • 3

Čuvajte se! Hakeri presreću sigurnosne kamere po Srbiji, a bezbedni nisu čak ni građani koji čekaju u redu za depilaciju intimnih delova tela.

Hakerski sajt na kome je objavljeno više od trista presretnutih video-zapisa sa sigurnosnih kamera iz Srbije dnevno posećuje desetine hiljada ljudi. Svaki korisnik interneta može neprekidno da gleda ko i šta kupuje u pojedinim prodavnicama, ko je s kim otišao na sastanak u kafić, pa čak i ko se sprema za depilaciju intimnih delova tela, piše "Blic".

Takođe, možete da vidite i radnike koji dremaju u kancelarijama, ljubitelje peciva kako se dvoume pred pekarskim rafovima, ali i snimke iz domova nekih Beograđana...

Sajt je raj za voajere svih vrsta kojima su beskrupulozni hakeri omogućili da zađu u najveću intimu. Evropski stručnjaci tvrde da su uzrok ovog međunarodnog hakerskog napada neobezbeđene kamere kojima nisu promenjena fabrička podešavanja i šifre (npr. admin i 12345).

- Nema sumnje da je to sajberkrađa, ali često sami korisnici doprinose takvom kriminalu. Svaki proizvođač kamere napominje da je potrebno promeniti šifre na uređajima, ali to, očigledno, pojedinci ne urade, sve dok se ovakve stvari ne dogode - naveo je stručnjak za sajberkriminal i bivši zamenik tužioca Aleksandar Milosavljević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA