SLUŽBA BEZBEDNOSTI: Parada ponosa će biti održana

- Parada se mora održati jer je to i jedan od uslova preko kojeg EU neće preći. Nadležne službe u sektoru bezbednosti će izneti svoje procene a po mom mišljenju, te procene će biti pozitivne. Vlada će zatim, na osnovu tih procena, doneti odluku o održavanju Parade - rekao predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Momir Stojanović

  • 0

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Momir Stojanović izjavio je da će Parada ponosa, najavljena za 28. septembar, biti održana jer su bezbednosni rizici manji nego prethodnih godina.

On je rekao da je aktivnost desničarskih organizacija "beznačajna" u 2014. godini i da je u društvu prevladalo mišljenje o neophodnosti poštovanja ljudskih prava.

- Parada se mora održati jer je to i jedan od uslova preko kojeg EU neće preći. Nadležne službe u sektoru bezbednosti će izneti svoje procene a po mom mišljenju, te procene će biti pozitivne. Vlada će zatim, na osnovu tih procena, doneti odluku o održavanju Parade -  rekao je za "Danas" Stojanović.

Kako "Danas" piše, konačnu odluku o održavanju Parade ponosa policija će najverovatnije doneti u petak, a bezbednosne procene se intenzivno rade.

(Telegraf.rs / Beta, Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA